Plan Nederland

PERSBERICHT

Crew film `Slumdog Millionaire' pleit voor registratie van Indiase kinderen Sterspeler Anil Kapoor doneert aan geboorteregistratieproject

Amsterdam, 12 februari 2009
Anil Kapoor heeft onlangs zijn totale gage voor zijn rol in `Slumdog Millionaire' gedoneerd aan een project voor geboorteregistratie van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan in India. Daarnaast heeft de hele filmcrew zich op 21 januari in New Delhi ingezet om aandacht te vragen voor de kwetsbare positie van kinderen in India.

In India wordt ruim een derde van de kinderen bij de geboorte niet geregistreerd. Hierdoor worden zij snel slachtoffer van kinderhandel, uitbuiting of extreme vormen van kinderarbeid. Zonder registratie is de kans tevens groot dat ze op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt en daarnaast hebben nauwelijks toegang tot basisvoorzieningen als scholing en gezondheidszorg.

Anil Kapoor vraagt via zijn donatie aandacht voor dit probleem. Hij steunt al jaren het werk van Plan in India.


-------------------------------------------------einde bericht--------------------------------------------------------

Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 49 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl