Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 februari 2009

Beginnend bestuurder levert rijbewijs weer in Enschede

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Enschede kon op 13 februari rond 01.00 uur zijn rijbewijs inleveren nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed.

De 19-jarige viel op toen hij fors snelheid vermeerderde toen er een politieauto achter hem reed op de Haaksbergerstraat. Nadat de man via de Pathmosstraat het Spinnerplein opreed, gooide hij zijn auto in de achteruit en reed met gillende banden weg in de richting Pathmosstraat. Daar werd hij door de agenten gecontroleerd en bleek dat hij alcohol had gedronken. Ademanalyse wees 375 ugl uit. (0.86 promille) De man bleek behalve een zogenoemde beginnend bestuurder ook nog recidivist. Eerder deze maand werd hij ook al betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (09-0116912)

Autokraak waar een luchtje aan zit Hengelo

Een 22-jarige man uit Enschede werd op 13 februari rond 03.00 uur betrapt toen hij in een aan de Enschedesestraat geparkeerde auto had ingebroken.

De Enschedeër werd op heterdaad betrapt door de eigenaresse van de auto die zag dat de man in haar auto zat. Toen zij de politie belde liep de man weg in de richting Enschede. De gewaarschuwde politie trof de man even later aan op de Enschedesestraat. Hij voldeed aan het signalement dat de eigenaresse van hem had gegeven. De man ontkende in alle toonaarden dat hij had ingebroken in de auto. In zijn fouillering werd echter een luchtverfrisser aangetroffen die afkomstig was uit de auto van de aangeefster. De man had ook de nodige offers aan Bacchus gebracht. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. (09-016919)

Baldadige jongeren filmen eigen overtreding Enschede

Drie jongeren uit Hengelo van 19 (2) en 17 jaar en een 19-jarige uit Enschede, werden op 13 februari rond 04.00 uur aangehouden toen zij baldadig waren aan het hoofdbureau van politie aan de Hermandad.

De vier werden gezien door een politieagent toen zij met een voorwerp tegen de voordeur van het politiebureau sloegen. Toen de politieagent naar buiten ging vluchtten de vier op de fiets, maar drie van hen werden al snel ingerekend door surveillerende agenten. Zij werden aangehouden. De 19-jarige Enschedeër had de actie gefilmd op zijn mobiele telefoon. Op dezelfde telefoon belde vervolgens de ontkomen vierde verdachte. Hij werd te woord gestaan door een politieagent die hem sommeerde naar het bureau te komen, waaraan hij voldeed. Er was geen schade ontstaan aan de deur. De vier zijn met een proces-verbaal voor baldadigheid naar huis gestuurd. (09-106926)

10-jarige jongen aangereden, politie zoekt bestuurder Hertme

Een 10-jarige jongen uit Hengelo werd op 12 februari rond 17.00 uur op de fiets van achteren aangereden door een auto. Hij kwam via de motorkap op het wegdek terecht en raakte licht gewond aan hoofd, hand en knie. Hij werd door een huisarts behandeld. De automobilist is na de aanrijding gestopt, heeft even met de jongen gepraat en is daarna verder gereden. De fiets van de jongen werd geheel vernield door de aanrijding. De politie verzoekt de bestuurder zich te melden bij de politie, team Borne op 0900-8844. Ook eventuele getuigen worden verzocht zich te melden. (09-016774)

Snelle bromfietser betrapt
Borne

Een 26-jarige man uit Borne werd op 12 februari rond 19.30 uur betrapt toen hij met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur met zijn bromfiets over de Bornerbroeksestraat reed. Een rollenbanktest gaf aan dat de constructiesnelheid overschreden werd. (68 km) De bromfietser gaf een valse naam op en was niet in het bezit van een rijbewijs/certificaat. Hij kreeg de nodige processen-verbaal. Bij de afhandeling van deze zaak aan het politiebureau herkende een van de daar aanwezige agenten de man als degene die door hem in oktober 2008 was bekeurd voor dezelfde feiten. Ook toen had de man een valse naam opgegeven. Ook voor die feiten kreeg de 26-jarige alsnog een proces-verbaal op de correcte naam. (09-016842)

Snelheidscontrole in het kader van subjectieve verkeersonveiligheid Goor

Bij een snelheidscontrole op de Diepenheimseweg op 12 februari tussen 13.00 en 16.00 uur, werden 523 passerende voertuigen gecontroleerd. Daarvan overschreden 124 bestuurders de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 kilomter.

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Diepenheimseweg te Goor in de gemeente Hof van Twente. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is. Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Diepenheimseweg te Goor. Een enquête wees uit dat buurtbewoners de verkeerssituatie daar als onveilig ervaren. Op de Diepenheimseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u (09-016797)

tel. 053-4555588


---- --