Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn doet mee aan Warme Truiendag

Op vrijdag 13 februari doet de gemeente Hoorn mee aan de landelijke Warme Truiendag. Door de verwarming 3 graden lager te zetten dan normaal bespaart de gemeente 21 procent energie. De gemeente Hoorn roept inwoners, bedrijven en instellingen op om ook mee te doen aan de Warme Truiendag.

De Warme Truiendag is een landelijk initiatief van het Klimaatverbond en wordt jaarlijks rond de derde week van februari gehouden. Dit is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. De Warme Truiendag vraagt aandacht voor het beperken van energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen.

Dit jaar start het uitvoeringsprogramma van de Hoornse Klimaatvisie. De gemeente Hoorn wil jaarlijks een energiebesparing van 4 procent realiseren. Door mee te doen aan de Warme Truiendag wil de gemeente Hoorn laten zien dat zij zelf ook op het verbruik let.

Zon 40 procent van de in Nederland gebruikte energie gaat op aan de verwarming van gebouwen, aldus wethouder Jan de Boer. Door hier bewust mee om te gaan kun je veel besparen. De verwarming 1 graad lager betekent 7 procent minder energieverbruik en dus 7 procent minder CO2 uitstoot. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor de portemonnee. Dus, trek een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager!
Laatste wijziging van deze pagina: 12 februari 2009