Syntens

ProtoSpace is een laagdrempelige werkplaats waar startende ondernemers, ontwerpers, kunstenaars, uitvinders en studenten zelf hun ideeën of concepten letterlijk tastbaar kunnen maken. Het lab beschikt over moderne, digitaal aangestuurde machines, waarmee een ontwerp wordt vertaald van computerbestand naar een 2D- of 3D-model in één of meerdere kleuren.

Syntens heeft zitting in het bestuur van deze faciliteit en leidt zijn klanten - ondernemers en technostarters - naar de faciliteiten van ProtoSpace.
Â
Hieronder zijn drie workshops te vinden die ProtoSpace tot mei zal houden voor iedereen binnen haar doelgroep. Meer informatie over ProtoSpace is te vinden op www.protospace.nl of te verkrijgen via Sjoerd Keijzer van Syntens via 088 - 444 0 293. Â
ProtoSpace Utrecht: Wat kan het?
Workshop 'Creativiteit kent geen grenzen: prototypes maken'

Wanneer: vrijdag 13 februari
vrijdag 27 maart 2009
Waar: ProtoSpace (Utrecht)
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Kosten: 95 euro (ex btw)
Â
Op deze dag zal uit de doeken worden gedaan wat ProtoSpace precies is, wat een FabLab is, welke machines er staan, hoe ze werken, welke software handig is en natuurlijk het allerbelangrijkste: we gaan er iets mee maken.

De machines die behandeld zullen worden zijn de ZPrint 450 (3D printer, ook wel replicator genoemd, van ZCorp), de Roland Modela MDX20 (bovenfrees), de Roland Camm-1 (vinylsnijder) en de Epilog 35W (lasersnijder).
Â
Aanmelden via info@protospace.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam cursist, adres, postcode & plaats, telefoonnummer Â
ProtoSpace Utrecht: introductie 2D en 3D tekenpakketten Workshop 'Van idee tot Tekening, introductie van verschillende softwarepakketten voor 2D en 3D tekenen'

Wanneer: vrijdag 27 februari en vrijdag 10 april 2009 Waar: ProtoSpace (Utrecht)
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Kosten: 95 euro (ex btw)

In het ProtoSpace lab zijn allerlei digitaal aangestuurde machines aanwezig, zoals een lasersnijder en een 3D printer (replicator). Met deze machines kun je de meest prachtige dingen maken. Voorwaarde is wel dat de tekening digitaal is. In het lab zullen we een introductie geven in de wereld van het 3D tekenen.

Verschillende softwarepakketten zullen bekeken worden en vervolgens focussen we ons daarna op 2 pakketten in het bijzonder: Inkscape (2D) en Google SketchUp (3D). Deze software pakketten zijn gratis te downloaden. Tijdens deze dag zal aan de hand van de tutorials die bij deze softwarepakketten zitten een aantal tekeningen gemaakt worden.

Aanmelden via info@protospace.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam cursist, adres, postcode & woonplaats, telefoonnummer. Â
ProtoSpace Utrecht: basis van aansturen via microchips Â
Workshop 'Arduino, Mindstorms en Phidgets, interactieve objecten bouwen'

Wanneer: vrijdag 13 maart of vrijdag 24 april 2009 Waar: ProtoSpace (Utrecht)
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Kosten: 95 euro (ex btw)

Het maken van interactieve producten wordt steeds eenvoudiger. Met behulp van Phidgets, Arduino of een Lego Mindstorms microprocessor is het redelijk eenvoudig om een interactief product te maken. Je kan bijvoorbeeld denken aan een robotje dat heen en weer rijdt als je in je handen klapt. Of een deurslot maken dat met een RFID chipkaart open gemaakt kan worden.

Zo'n microprocessor is eigenlijk niets anders dan een kleine computer die je met een gewone pc kan programmeren, waaraan je allerlei sensoren kan hangen en motortjes mee kan aansturen. Tijdens deze dag zullen de verschillende mogelijkheden vanaf de basis worden uitgelegd en wordt er mee geëxperimenteerd.
Â
Aanmelden via info@protospace.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, naam cursist, adres, postcode & woonplaats, telefoonnummer.