Gemeente Grave

13 februari: Warme Truiendag

Vrijdag 13 februari is het nationale Warme Truiendag. Deze actie, een initiatief van het Klimaatverbond en Z@pp op Nederland 3 staat in het teken van energiebesparing. Een dag de verwarming een graadje lager betekent 7% minder energieverbruik en dus 7% minder CO2 uitstoot, een warm idee!

School en kantoor

Gemeente Grave heeft (kantoor)bedrijven en scholen uitgenodigd mee te doen aan deze Warme Truien actie. Wethouder Opsteegh zal vrijdag een kantoor of organisatie bezoeken en bekijken in hoeverre de werknemers een trui of sjaal aangetrokken hebben en hoe hoog of laag de verwarming eigenlijk staat. Bij actieve deelname wordt het bedrijf beloond met een pan erwtensoep en een prijs.

Doet u ook mee?

De Warme Truiendag is elk jaar op of rond 16 februari, de dag waarop in 2005 de Kyoto- overeenkomst is werking trad. De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

Hierbij willen we u ook allemaal oproepen mee te doen aan de Warme Truiendag. Een gemakkelijke manier om energie te besparen.

Informatie

Kijk voor meer informatie en ideeën op: www.warmetruiendag.nl

De gemeente organiseert de Warme Truiendag samen met het RMB (Regionaal Milieubedrijf)