Gemeente Bolsward


Nieuws
10-02-09

Project `Warm Welkom in Bolsward' van start

website warm welkomkopie.jpg

"Trek een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager. Zo bespaart u niet alleen geld, maar helpt u ook mee aan een beter klimaat". Met deze boodschap bieden de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom vrijdag aanstaande, op de nationale warme truiendag, alle huishoudens van de wijk Noord I in Bolsward een warme trui aan. Dit is het startsein van het project ' Warm Welkom in Bolsward'.

Het aanbieden van de truien is het startsein voor het project `Warm Welkom in Bolsward'. Een project waarbij de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom met de bewoners van de wijk de mogelijkheden om energie te besparen vertalen naar maatregelen in hun woning.

Op de E-step voor een beter klimaat

Wethouder Jelle Brouwer en Jitske Tuimaka, Programmamanager bij Welkom, overhandigen aanstaande vrijdag de eerste warme trui per elektrische step aan de voorzitter van de wijkvereniging van Noord I. Het gebruik van deze step is een primeur in Nederland. Na het overhandigen van de eerste trui, neemt wijkvereniging De Molendraai het uitdelen van de truien over en bieden vervolgens ieder huishouden in de wijk Noord I een warme trui aan.

Warm Welkom in Bolsward

Het project Warm Welkom in Bolsward is een initiatief van de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom om bewoners, zowel huurders als particuliere woningeigenaren, te helpen het energieverbruik in hun woning terug te dringen.

In de eerste fase van het project gaat woningcorporatie Welkom, op basis van een analyse naar het huidige energieverbruik, een groot deel van haar huurders in de wijk Noord I aanbieden het energielabel van de woning te verbeteren. Op dit moment laat Welkom inspecties verrichten bij haar huurwoningen in de wijk om te bekijken welke maatregelen daar voor in aanmerking komen. Daarnaast krijgt een aantal particuliere woningbezitters in de wijk de gelegenheid om mee te liften met het project en aantrekkelijke energiebesparende maatregelen aan hun woning te laten verrichten.

Oproep voor deelname Klimaatstraatfeest

Naast dat het uitdelen van de truien de start van het project Warm Welkom in Bolsward markeert, worden de wijkbewoners aanstaande vrijdag ook aangemoedigd zich aan te melden voor de nationale actie, het Klimaatstraatfeest. Naast de landelijk te winnen prijzen, stellen de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom een extra prijs beschikbaar voor de straat in de wijk Noord I die de meeste klimaatpunten verzamelt: een straatfeest ter waarde van EUR 500,-.