Gemeente Bodegraven

Vrijdag 13 februari Warme Truiendag op basisscholen

warme-truiendag-banner.jpg

Ludieke actie voor aanpak klimaatverandering

Het begint een goede traditie te worden in Nederland en België: de Warme Truiendag. Dit jaar zal deze dag plaatsvinden op vrijdag 13 februari 2009. Het idee is om deze dag in scholen, gemeentehuizen en andere gebouwen de verwarming een paar graden lager te zetten. Leerlingen en medewerkers zullen zich die dag extra warm aankleden.

De Milieudienst Midden-Holland heeft alle basisscholen in de regio opgeroepen om mee te doen aan deze actie. Deze dag heeft twee doelen: enerzijds wordt met deze actie energie bespaard. De verwarming één graad lager zetten levert al snel een CO2-besparing van 7% op. Daarnaast wordt tijdens deze dag extra aandacht besteed aan de klimaatverandering en wat we ertegen kunnen doen.

Vooral scholen zijn hier heel creatief in: met zijn allen jumpen op het schoolplein om warm te blijven, ren-je-rot in de gymzaal of een Lagerhuis-discussie met de wethouder.

De Warme Truiendag is een initiatief van het Klimaatverbond en Zapp op Nederland 3.

Veel gemeenten in Midden-Holland dragen de Warme Truiendag een warm hart toe. Er zullen die dag heel wat wethouders een kijkje gaan nemen bij een deelnemende school. Ook gaat in een aantal gemeentehuizen (o.a. van Nieuwerkerk a/d IJssel en Ouderkerk) de verwarming een paar graden lager.

Kijk voor meer informatie op www.warmetruiendag.nl.