Gemeente Soest

.

Doe mee aan Warme Truien Dag!

09 februari

Op vrijdag 13 februari aanstaande is het Warme Truien Dag.

Het Klimaatverbond vraagt dan aan alle Nederlanders om die dag de verwarming iets lager te zetten. Ook de gemeente Soest doet hieraan mee en roept inwoners en bedrijven op om een extra warme trui aan te trekken. De verwarming één graad lager betekent namelijk al 7% minder energieverbruik en dus 7% minder CO2-uitstoot.

De gemeente Soest doet mee aan de actie omdat zij al jaren lid is van de Vereniging Klimaatverbond, die zich inzet voor een effectief lokaal klimaatbeleid. De gemeente voert sinds de jaren negentig een intern milieubeleid waarin het zuinig omgaan met energie een belangrijk aandachtspunt is.

Medewerkers van de gemeente Soest zijn gevraagd om 13 februari met een extra warme trui naar kantoor te komen. Zo kan de technische dienst de verwarming enkele graden lager zetten.

Naast de medewerkers van de gemeente Soest zijn ook de Soester scholen gevraagd deel te nemen aan de Warme Truien Dag. Wethouder Krijger hoopt dat de inwoners en bedrijven van Soest gehoor willen geven aan de actie en zij een warme trui aantrekken, zodat de verwarming op 13 februari wat lager kan.