Gemeente Enschede

Warme Truiendag

Zet laag die verwarming, trek aan die trui!

Warme Truiendag op vrijdag 13 februari is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland. In 2005 trad de Kyoto-overeenkomst in werking op 16 februari. Met het Kyoto protocol wil men de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd verminderen. Warme Truiendag herinnert iedereen aan de afspraken die toen gemaakt zijn; ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Warme Truiendag is een `coole' actie tegen de opwarming van de aarde. In 2009 is Warme Truiendag op vrijdag 13 februari.

Doe ook mee: op je werk, thuis en op school!
Iedereen kan heel makkelijk meedoen met Warme Truiendag. Het enige dat je hoeft te doen, is de verwarming op vrijdag 13 februari een graadje lager te zetten. En dat kan overal: thuis, op je werk en op school! Het resultaat van zo'n graadje lager is, dat je maar liefst 7% energie bespaart per graad. Goed voor de stookkosten en de energiebesparing dus. En om de kou het hoofd te bieden trek je gewoon je mooiste trui aan. Maak er samen met je collega's of medescholieren een spannende en zuinige dag van!
Omdat bij de gemeente Enschede duurzaamheid hoog in het vaandel staat, doen natuurlijk ook alle ambtenaren enthousiast mee met Warme Truiendag. In het stadskantoor en op diverse andere gemeentelijke locaties gaat de verwarming vrijdag een tandje lager en iedereen is opgeroepen om in zijn of haar mooiste trui op het werk te verschijnen.

Wie heeft de mooiste trui?
Onder het motto: `Zet laag die verwarming, trek aan die trui!' bespaart dus ook de gemeente Enschede 7% aan stookkosten op Warme Truiendag. Een fotograaf komt op deze dag bij de ambtenaren op bezoek om met de camera vast te leggen welke gemeentelijke afdeling de mooiste en de meeste truien heeft aangetrokken. Natuurlijk kan iedereen zo'n warm idee lanceren op zijn eigen werk; dus hopelijk zetten vele Enschedese bedrijven de verwarming omlaag op die dag.
Ook Enschedese scholen laten zien dat zij geen watje zijn: de Alfonsusschool bijvoorbeeld zet de verwarming laag en zorgt voor warme chocolademelk voor iedereen!
Ook het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat vraagt aan haar leerlingen om vrijdag in een warme trui op school te komen om het lekker warm te houden in de klas.

Op de speciale website van Warme Truiendag staan voor iedereen vele leuke tips en ideeën voor ludieke acties. Zo kun je bij `What's hot?' modeadviezen krijgen voor de trui die het beste bij je past en krijg je kippenvel bij het horen van het Nationale Warme Truiendag-lied!

Dus kijk snel op www.warmetruiendag.nl en doe mee!

Geplaatst: 09 februari 2009.