Gemeente Vlaardingen


Warmetruiendag

21 januari 2009

Vrijdag 13 februari is het weer Warmetruiendag, onder het motto: zet de verwarming wat lager en trek een trui aan. Doet u mee? Laat het ons weten!

De Warmetruiendag is een landelijk initiatief van Het Klimaatverbond, naar aanleiding van de ondertekening van de Kyoto-overeenkomst in februari 2005. Verschillende landen spraken toen af de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat kan door internationale en nationale maatregelen, maar ook door gewoon thuis, op school of op het werk bewust om te gaan met energie.

De gemeente stimuleert Vlaardingse basisscholen om mee te doen: scholen die de verwarming laag zetten en een leuke activiteit bedenken, krijgen een financiële bijdrage om deze activiteit te kunnen organiseren. Maar we stellen het op prijs als ook andere organisaties zich aansluiten bij de Warmetruiendag.

Kijk voor inspiratie op www.warmetruiendag.nl. Heeft u een leuke manier gevonden om thuis, op het werk of op uw vereniging invulling te geven aan Warmetruiendag? Stuur een foto (rechtenvrij te publiceren) met korte omschrijving naar klimaatbewust@vlaardingen.nl. De beste ideeën kunnen wij dan weer gebruiken ter inspiratie van anderen.