Gemeente Soest

.

Derde Galm-project 13 februari 2009 van start

16 januari

Het breedtesportbeleid in Soest heeft tot doel zoveel mogelijk inwoners te stimuleren aan een of andere vorm van sport te doen. Vanuit dat oogpunt en de toenemende vergrijzing heeft de gemeente Soest een project geïnitieerd dat op de doelgroep 'ouderen' aansluit, namelijk het Galm-project (Groninger Actief Leven Model).

Doel van het Galm-project is het sportief actief maken en houden van ouderen uit de gemeente Soest in de leeftijdsgroep 55-65 jaar. De succesfactor van het project is gelegen in de wijkgerichte en persoonlijke benadering.

Derde Galm-project 13 februari 2009 van start

Na het succes van de eerste twee projecten in de wijk Overhees en in de wijk 't Hart/Klaarwater, zijn nu de 55-plussers van de wijken Soestdijk, De Eng/Soest-Midden en Smitsveen aan de beurt. 2200 inwoners uit deze wijken in de leeftijd van 55-65 jaar hebben een uitnodiging voor deelname aan het Galm-project dat wordt uitgevoerd door de SWOS ontvangen. Mensen die niet (meer) sportief actief zijn, maar dat wel (weer) willen worden kunnen deelnemen aan de fitheidstest op vrijdag 13 februari 2009 in het spleasure centrum. Dit is tevens de officiële aftrap van het derde Galmproject.

Fitheidstest, introductieprogramma en vervolgprogramma

Tijdens de fitheidstest wordt de fysieke gesteldheid gemeten door middel van een aantal oefeningen. Na deze fitheidstest worden de senioren uitgenodigd deel te nemen aan een introductieprogramma van twaalf weken, dat start in de eerste week van maart. Op het programma staan onder meer allerlei balspelen, er is aandacht voor grondoefeningen, conditievormen en bewegen op muziek, al naar gelang de wensen van de groep. Na het volgen van deze introductielessen krijgen de deelnemers een persoonlijk (sport)advies en kunnen ze deelnemen aan een vervolgprogramma van dertig weken. Na deze dertig weken wordt er een tweede fitheidstest gehouden om de resultaten zichtbaar te maken.

Vervolg op het Galm-project

Niet alleen de fysieke inspanningen, maar ook de gezelligheid krijgt de aandacht. Het streven is dat mensen na het doorlopen van het Galm-project doorstromen naar een reguliere sportvereniging. Toch willen veel deelnemers als groep verder gaan met sporten.De Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) geeft deze deelnemers de mogelijkheid om met elkaar en onder deskundige begeleiding door te gaan.

Bent u momenteel niet sportief actief, maar zou u dat wel weer willen worden?

Wilt u zich opgeven voor de fittest of aansluiten bij één van de huidige groepen, neemt u dan contact op met de SWOS, tel. (035) 6023681. Voor meer informatie over Galm kunt u contact opnemen met de beleidsadviseur sport, Madelon Nolsen, tel. (035) 6093540.

testen op lenigheid.