Nieuwe vacature site voor Nederlandse gamesindustrie

07/01/2009 14:37

Het Redactielokaal

Het vakblad van de Nederlandse gamesindustrie, Control, lanceert vrijdag de 13e februari een nieuwe vacature website, geheel gericht op gamesontwikkelaars.

Naast de nieuwe vacaturesite komt het tijdschrift dit jaar ook met een career event, de Control Career Fair. Daarover vinden op dit moment de laatste gesprekken plaats met een grote partner.

Uitgever Matthijs Dierckx Kuijper denkt dat er grote behoefte bestaat aan een vacaturesite voor de gamesindustrie. "We merken dat standaardoplossingen niet werken in een branche die zo jong en veranderlijk is als de gamesindustrie. Studio's groeien hard en zitten dan snel met een personeelstekort."

Hetzelfde geldt andersom: "Er zijn meer gamesstudio's in Nederland dan veel beginnende gamesontwikkelaars beseffen. Met ons blad en de huidige website bereiken we elke maand duizenden professionals en studenten aan de ene kant en HR-managers aan de andere kant. Voor ons is het dus betrekkelijk eenvoudig die middels een vacaturesite aan elkaar te koppelen."

Voor zowel werkzoekenden als werkgevers is het gebruik van de site in principe gratis. "We nodigen al onze lezers uit hun cv te uploaden en kenbaar te maken welk werk ze ambiëren. Tegelijkertijd mogen alle bedrijven roepen naar wie ze op zoek zijn."

Bedrijven die adverteren in het tijdschrift of deelnemen aan de Control Career Fair krijgen een prominentere plaats op de site dan hun concurrenten. Tevens krijgen ze als eerste toegang tot relevante cv's van werkzoekenden.

Met de driehoek tijdschrift, site en event moet Control een belangrijke spil worden in de Nederlandse gamesindustrie. Het blad, dat voor professionals en voor studenten van een relevante opleiding, kosteloos is, is ruim een jaar geleden gelanceerd door de onafhankelijke Uitgeverij het Redactielokaal.

Oprichter Dierckx Kuijper: "De leukste en jongste industrie verdient volgens ons ook het leukste vakblad. Volgens mij slagen we daar heel best in. De uitgave financieren we overigens helemaal zelf, voor de nieuwe projecten zijn we wel in overleg over eventuele sponsoring vanuit de overheid - maar dat is nog erg prematuur."

De volgende uitgave van Control verschijnt in februari en biedt een kijkje achter de schermen van Neerlands grootste studio, het Amsterdamse Guerrilla Games, makers van Killzone.





http://www.control-online.nl