Ingezonden persbericht


Persbericht

Klimaatverandering: ik trek het me aan!

Wethouder Smeets en Sarah openen 'Warme Truiendag' op de Windwijzer

Op vrijdag 13 februari is landelijke Warme Truiendag. Scholieren van de basisscholen worden die dag opgeroepen om met een dikke trui naar school te gaan onder het motto: 'Klimaatverandering: ik trek het me aan'. Lekker dik ingepakt kan de verwarming een graadje lager en dat bespaart al gauw 7 % energie per graad. Tal van basisscholen in Nederland en ook in Limburg maken er een spannende en energiezuinig dag van.

Bewustzijn
In Parkstad doet basisschool De Windwijzer uit Heerlen mee aan Warme Truiendag. Daarom krijgt deze school twee prominente gasten op bezoek: klimaatwethouder Lex Smeets die warme chocolademelk gaat uitdelen en Sarah. Sarah is het icoon van Nieuwe Energie in Parkstad. Ze is een fictief meisje dat met de kinderen een fantasierijk duurzaamheidsspel speelt, 'Sarah's Wereld'. De provincie Limburg en verschillende gemeenten in Parkstad Limburg ondersteunen dit project. Sarah ontdekt samen met de kinderen hoe wij duurzamer kunnen leven en neemt ze mee naar Duurzame Energie initiatieven in de regio. "We willen graag meewerken aan milieubewustzijn in het algemeen en van onze leerlingen in het bijzonder", aldus de Windwijzer. "Een mooie manier om met kinderen de milieu- en energieproblematiek te bespreken en er aandacht voor te vragen. Als we om ons heen kijken, kunnen we nog veel leren om bewuster met onze omgeving om te gaan."

Wethouder in slobbertrui
Warme Truiendag is in Parkstad Limburg het startsein voor Sarah' s Wereld dat de komende maanden met ca. 40 groepen op 16 basisscholen wordt gespeeld. Sarah biedt vrijdag 13 februari een warme trui aan wethouder Smeets aan, gebreid door 't Bölke in Heerlen. De wethouder zal vrijdagmorgen om 9.00 uur warme chocolademelk uitdelen op de locatie Jerichostraat 41 van de Windwijzer. Voor de pers een unieke kans om hem in een slobbertrui te fotograferen.. .

Overige scholen waar Sarah t/m juli 2009 op bezoek gaat:


- Harlekijn Landgraaf

- Windekind Heerlen

- Vierring Kerkrade

- Veldblom/Steltloper Kerkrade

- Schakel Kerkrade

- Pannesjöp Heerlen

- Koningin Beatrix Brunssum

- Elckerlyc Heerlen

- De Vlieger Hoensbroek

- De Tweesprong Schinveld

- Cortemich Voerendaal

- Bleijerheide Kerkrade

- An d'r Put Landgraaf

- Albert Schweitzer Hoensbroek.

Eye-opener
Sarah's Wereld is zowel voor kinderen als voor volwassenen een eye-opener! Wist u bijvoorbeeld dat voor het maken van een jeans 8.000 liter water nodig zijn? Voor meer info: zie www.sarahswereld.nl.