Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
29 januari 2009


---

Boek en tentoonstelling over kunstenaar Wim van der Meij: Etser

Bijzondere Uitgave
Op vrijdag 13 februari vindt de presentatie plaats van het boek Wim van der Meij, Etsen in Zutphen - een uitgave van DeDoc uitgeverij en de kunstenaar zelf. In besloten kring zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan wethouder Cultuur Marieke Schriks. Deze presentatie vindt plaats in de pauwenzaal van het Eden hotel. Het boekwerkje toont ruim dertig tijdloze etsen van Zutphen en omstreken, van kenmerkende gedeelten van het historische centrum tot prachtige sneeuwlandschappen. De beelden zijn voorzien van informatieve tekst van Van der Meij zelf en van een voorwoord van de directeur van de Stedelijke Musea Zutphen, Tiana Wilhelm. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij het Stedelijk Museum en bij de plaatselijke boekhandel, of op bestelling. De prijs bedraagt E 22,50 (ISBN 978-90-78599-11-1)

Na deze boekpresentatie zal in het Stedelijk Museum Zutphen de officiële opening plaatsvinden van de tentoonstelling Wim van der Meij: Etser. De opening zal zijn om 15.00 uur en zal worden verricht door Hans 't Mannetje, beeldhouwer uit Zutphen.

Oeuvre
In deze tentoonstelling wordt een overzicht gegeven van het omvangrijke en gevarieerde oeuvre van Wim van der Meij. Als kunstenaar geniet hij bekendheid door zijn etsen van dorpen, landschappen en steden zoals Amsterdam en zijn woonplaats Zutphen. Ook andere onderwerpen komen in zijn werk voor: schepen, een boekenkast, koeien en bloemen. Van der Meij's werk wordt in deze tentoonstelling getoond in relatie tot andere etskunst uit de collectie van het Stedelijk Museum Zutphen.

Unieke bruikleen; etsen van Rembrandt, Dürer en andere grote etsers. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum Zutphen de samenwerking gezocht met Museum Boijmans van Beuningen uit Rotterdam wat geresulteerd heeft in een aantal unieke bruiklenen. Aan de hand van een dertiental etsen van onder andere Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Jacob van Ruysdael, David Young Cameron en James Ensor, wordt een mooie indruk gegeven van deze grootheden van de Europese etskunst, die ook voor Van der Meij een inspiratiebron zijn.

Gegevens expositie

Wim van der Meij: Etser
Van 13 februari tot en met 1 juni 2009

Stedelijk Museum Zutphen
Rozengracht 3
www.museazutphen.nl

Openingstijden

dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur



Ingezonden persbericht