Op weg naar de kaap van 2 miljoen leden

12/02/2009 10:53

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

1.940.160 leden. Met deze nieuwe groei van het ledenaantal versterken de Onafhankelijke Ziekenfondsen verder hun plaats binnen de gezondheidssector.

BRUSSEL, 12 FEBRUARI 2009. Met 40.502 nieuwe leden in 12 maanden verstevigen de Onafhankelijke Ziekenfondsen hun positie als 'challenger' binnen de gezondheidssector. Op 31 december 2008 waren 1.940.160 Belgen aangesloten bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Dankzij deze nieuwe groei (2,3 % in één jaar), vertegenwoordigen de Onafhankelijke Ziekenfondsen vandaag een marktaandeel van 18,20 % in de gezondheidssector. Daarmee versterken ze hun positie als de derde grootste ziekteverzekeraar.

De producten binnen de aanvullende verzekering kenden eveneens een groei: + 4,51% voor Hospitalia (hospitalisatieverzekering) en een verdubbeling van het aantal leden die aangesloten zijn bij Dentalia Plus, de tandzorgverzekering gelanceerd in 2007.

Pascal Mertens, Directeur generaal van de Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen, verheugt zich over deze nieuwe aantallen : "Steeds meer Belgen sluiten zich aan bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen en genieten van onze producten binnen de aanvullende verzekering. We zijn op weg naar de kaap van 2 miljoen leden en daar zijn we fier op. Dit teken van vertrouwen van de Belgen in onze organisatie, bevestigt onze doelen en pleit voor een herziening van de mandaten binnen de verzekeringsorganisaties binnen de instanties van het RIZIV."

Meer info:

Pascal Mertens

Directeur generaal

Tel : 02/778.92.01

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ)

MLOZ verenigt zeven ziekenfondsen: Euromut, Partena Ziekenfonds, Onafhankelijk Ziekenfonds Securex, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Partenamut Mutualité Libre, Mutualité Professionnelle et Libre de la Région wallonne en Freie Krankenkasse.

Met meer dan 1.940.000 leden zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de derde grootste verzekeringsinstelling van het land wat betreft het aantal leden in de algemene regeling. In de regeling 'zelfstandigen' zijn ze de tweede grootste.

Alle Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening binnen het kader van de verplichte én aanvullende verzekering, aangepast aan de hedendaagse eisen en behoeften.

Persverantwoordelijke:

Karima Amrous - Manager Externe Communicatie

Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Sint-Huibrechtstraat 19, 1150 Brussel

E-mail : karima.amrous@mloz.be

Tel : 02/778.94. 33

Gsm : 0474/32 14 46

www.mloz.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel