Opsporingsbericht : verkrachting in Rumst

12/02/2009 14:49

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar een man die eind vorig jaar (2008) verschillende jonge vrouwen heeft aangerand in Rumst. Er werd een robottekening van de dader gemaakt en er is ook een geluidsopname met de stem van de onbekende man.

Misschien herkent u hem wel.

(14 - 15/10/08 om 01:20)(Slijkenhoefstraat)

Tijdens de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 oktober van vorig jaar, sloeg de man toe aan de Slijkenhoefstraat in Rumst.

Het was ongeveer half 2 's nachts toen het slachtoffer, een vrouw van 26, met de fiets op weg was naar huis na een late shift. Op zo'n 15 meter van de Petrus Van der Talenstraat werd de vrouw van haar fiets getrokken en bij de keel gegrepen. Ze werd meegesleurd over een beekje en verkracht achter het struikgewas.

(05 - 06/12/08 om 22:50)(Hollebeekstraat)

Bijna 2 maanden later, tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december, de nacht dat sinterklaas zijn ronde doet, werden 2 andere meisjes lastiggevallen in de Hollebeekstraat in Rumst.

Een meisje van 16 reed die avond rond 11 uur met de fiets richting Rumst. Net voorbij de Hoge Meentochtstraat probeerde een onbekende man haar fiets te grijpen maar het meisje kon ontkomen.

(05 - 06/12/08 om 23:45)(Hollebeekstraat)

Nog geen uur later probeerde de man het opnieuw. Het was dan bijna middernacht.

Hij sprong uit de bosjes te voorschijn en sleurde een meisje van 19 van haar fiets. Hij maakte onmiddellijk duidelijk wat zijn bedoelingen waren maar het meisje verzette zich hevig.

Met haar gsm probeerde ze een vriendin te bellen. Die antwoordde helaas niet maar op haar voicemail werden de gebeurtenissen woord voor woord vastgelegd.

Aan de hand van de robottekening én de stem van de dader hopen politie en parket de verkrachter snel te identificeren.

(robotfoto)

De onderzoekers vermoeden dat het gaat om één en dezelfde dader.

Hij is blank en wordt tussen 40 en 50 jaar oud geschat.

Hij is struis gebouwd en ongeveer 1m70 lang.

Volgens de slachtoffers had hij een sterke biergeur.

Hij droeg een donkerblauwe pull en een zwarte jeansbroek. Op 5 december droeg hij ook een donkerblauwe dikke muts en doorschijnende plastic handschoenen.

(geluidfragment)

De man spreekt Nederlands. Vermoedelijk is hij van de streek.

We laten een fragment horen van de stem van de dader die werd vastgelegd op voicemail. De kwaliteit is niet goed, maar misschien herkent u 'm toch.

Online op de politiewebsite vanaf 12/02/09 (PM)

Meent u de man te herkennen, neem dan contact op met de onderzoekers via het gratis nummer 0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel