OPSPORINGSBERICHT : verkrachting van een minderjarig meisje

12/02/2009 16:05

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de onderzoeksrechter van Dendermonde - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket zijn op zoek naar een jonge man die op vrijdag 30 januari 2009 een 10-jarig meisje heeft verkracht in WETTEREN.

Er werd een robottekening van de dader gemaakt en er is ook een goede beschrijving van zijn wagen.

Een 10-jarig meisje rijdt op 30 januari 2009 omstreeks 18.00 uur na de dansles terug naar huis.

Aan het OCMW, gelegen aan de Scheldedreef te WETTEREN ziet het meisje dat er een terreinwagen stopt. Daar ziet het meisje de bestuurder voor de eerste keer. Ze rijdt de man links voorbij en fietst snel verder in de richting van de Wegvoeringsstraat. In deze straat rijdt de bestuurder van de terreinwagen haar opnieuw voorbij, remt af, plaatst zijn voertuig rechts van de baan, om daarna opnieuw te vertrekken.

Wat later, toen het meisje de parking van het provinciaal domein "DEN BLAKKEN"voorbij fietst, ziet zij een man op het fietspad. Op het moment dat ze voorbij fietst, trekt hij haar mee in het bos en verkracht haar.

(robotfoto)

De man is blank, ongeveer 30 jaar oud en 1m70-75 lang. Zijn haar is blond en heeft vooraan een klein kuifje met gel.De man heeft een heel verzorgd voorkomen en had volgens het slachtoffer een zachte,lieve stem. Hij droeg een donkere broek en een bruine trui met verticale strepen.

De man sprak Nederlands.

(wagen)

De dader reed in een volledig zwarte, moderne 4-deurs terreinwagen. De wagen was opmerkelijk netjes en had zijramen achteraan en een geblindeerde raam achteraan de koffer.

De wagen had een reserveband aan de achterzijde die was ingewerkt in een glanzend omhulsel, zonder opschrift. De achterlichten waren rechthoekig en waren verwerkt in een rechtopstaand lichtenblok.

Meent u de man te herkennen of heeft u inlichtingen over deze zaak neem dan contact op met de onderzoekers via het gratis nummer

0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel