Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belvilla vakantiehuizen neemt VillaTour over

Heerhugowaard, 12 februari 2009 - Belvilla, de grootste Nederlandse aanbieder van vakantiewoningen in Europa, heeft VillaTour overgenomen. Met deze overname is het Belvilla-aanbod opnieuw uitgebreid, nu met honderden ruime vakantiehuizen in onder meer Oostenrijk en Zwitserland. De overname is een volgende stap in het streven van Belvilla om ook in Europa marktleider te worden. De huidige kredietcrisis verandert niets aan dit streven.

Nick Bosch van Rosenthal, directeur van Belvilla: "Deze Oostenrijkspecialist heeft een groot aanbod ruime chalets en villa's met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En ze staan op de prachtigste plekjes. Dat past perfect bij de wensen van onze klanten. Zij zullen tevreden zijn met deze uitbreiding van vakantiewoningen, ook in Zwitserland."

Belvilla werkt gestaag aan uitbreiding van zijn marktaandeel als Europees aanbieder van vakantiewoningen. In 2007 werd gekozen voor samenvoeging met Euro Relais, dat een stevige positie in vakantiewoningen Frankrijk en de Benelux inbracht. De overname van ILS, eind 2008, betekende een forse uitbreiding van het Belvilla-assortiment in de betere ski-chalets in de Alpenlanden.

John Adelaar, voormalig directeur van VillaTour, is opgelucht nu de overname rond is. "Als klein bedrijf met alleen Nederlandse klanten is het erg moeizaam overleven in het grote woud van internetaanbieders van vakantiewoningen. Het is dus slim om aansluiting te zoeken bij een grote, sterke partner die internationaal werkt. Belvilla is het enige bedrijf van deze omvang in Nederland en dus wat mij betreft de enige serieuze overnamekandidaat. Ik ben zeer positief over de toekomst: Belvilla is een professionele organisatie en straalt veel energie uit."

Ook de trouwe VillaTour-klanten hebben profijt van de aansluiting bij Belvilla. Op de vertrouwde website kunnen zij voortaan, naast hun bekende favoriete vakantiehuizen, kiezen uit nog eens 15.000 vakantiehuizen in 19 landen. VillaTour biedt voortaan de zekerheid van een groot bedrijf met meer dan twintig jaar ervaring en is niet alleen aangesloten bij ANVR en SGR, maar ook bij de Thuiswinkel organisatie.

Over Belvilla
Belvilla is marktleider in de online verhuur van vakantiehuizen. De organisatie is marktleider in Nederland, is aangesloten bij de ANVR en SGR en bestaat ruim 20 jaar. Belvilla verzorgt voor 500.000 klanten per jaar een verblijf in een van de ruim 15.000 winterse en zomerse vakantieaccommodaties in negentien Europese landen. Belvilla onderscheidt zich door haar ruime aanbod van karakteristieke vakantiehuizen, simpele boekingsprocedures en de real-time beschikbaarheid. De organisatie heeft 140 medewerkers in dienst. Belvilla is onderdeel van @Leisure, tevens eigenaar van de merken Euro Relais en Housing International. Meer informatie is beschikbaar op www.belvilla.nl