Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KENDRION N.V.

12 FEBRUARI 2009

Kendrion rondt verkoop Vink-groep af
Volledige focus op elektromagnetische systemen en componenten

Kendrion N.V. heeft vandaag de verkoop van de Vink-groep afgerond. Onlangs stemde de Europese mededingingsautoriteit in met deze op 26 november 2008 aangekondigde verkoop aan Edmundson Distribution Limited. De verkoop bevestigt de bedrijfsstrategie van Kendrion dat zich nu volledig concentreert op de wereldwijde productie en verkoop van hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten.

Met de verkoop van de Vink-groep is de transformatie van Kendrion N.V. een feit en wordt Kendrion's positie versterkt. De volledige focus op de elektromagnetische activiteiten, de internationale marktpositie en de goede financiële basis, die aanzienlijk is verstevigd door de verkoop van vandaag, zorgen ervoor dat Kendrion in de komende jaren weer verder kan groeien.

Kendrion is na de overname actief in vier marktsegmenten, heeft een omzet van circa EUR 200 miljoen en is actief in 11 landen. Kendrion blijft op zoek naar overnamekandidaten voor met name zijn industriële activiteiten.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten. De activiteiten van Kendrion zijn ondergebracht in vier businessunits: Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems. De elektromagneten worden wereldwijd toegepast in bijvoorbeeld liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren en airco- en motorkoelingsystemen.

Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business nichemarkten. Met circa 1.400 medewerkers wereldwijd wordt een omzet van ruim EUR 200 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. De voornaamste thuismarkt voor Kendrion is Duitsland.

Kendrion streeft ernaar een toonaangevende internationale onderneming te zijn die met bestaande know how, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming transparant, flexibel en betrouwbaar zijn, waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatdoelstellingen. Kendrion wil haar positie als snelgroeiend hoogtechnologisch bedrijf in de toekomst verder versterken door autonome groei, strategische acquisities en het realiseren van een aantrekkelijk rendement op geïnvesteerd vermogen. Daarbij ambieert Kendrion wereldwijd een belangrijke speler te worden.

Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam.

Zeist, 12 februari 2009

De Directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 - 699.72.68
Fax: 030 - 695.11.65

Website www.kendrion.com