Politie Zeeland


---


O-310-2009 Diefstal crossmotor, Zonnemaire
In de nacht van woensdag op donderdag werd uit een schuur aan de Oostweg in Zonnemaire een crossmotor gestolen.
Het betreft een gele Suzuki Crossmotor 125 cc., de waarde is onbekend.

O-311-2009 Aanrijding in Yerseke
Op de Molendijk in Yerseke gebeurde donderdag om 16.20 uur een aanrijding. Een 52-jarige man uit de gemeente Reimerswaal raakte op de Molendijk, komende van de richting Kruiningen, met zijn rechterwielen in de berm. Bij het terugsturen kwam hij op de linkerweghelft waar een 50-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle reed. Door de klap van de aanrijding belandde de man met zijn auto onder aan de dijk. Er waren geen gewonden, de auto's raakten zwaar beschadigd.

W-312-2009 Eenzijdig ongeval, Arnemuiden
Op de Derringmoerweg in Arnemuiden raakte donderdag om 16.15 uur een 59-jarige vrouw uit Arnemuiden met haar auto van de weg.
Zij verloor de controle over haar voertuig, reed in de berm, waar zij drie boompjes plat reed en kwam in de sloot tot stilstand. Zij kon ongedeerd uit de auto komen.

W-313-2009 Aanrijding in Vlissingen
In Westerzicht in Vlissingen vond donderdag omstreeks 09.30 uur een aanrijding plaats.
Een 39-jarige Vlissingse automobilist reed over Westerzicht, waar hij op een gegeven moment zijn voertuig keerde. Op datzelfde moment werd hij ingehaald door een 16-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. De bromfietser kwam door de aanrijding ten val en liep een pijnlijke voet op. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Z-314-2009 Aanrijding bij Zuiddorpe
Op de Hoofdweg noord bij Zuiddorpe botsten woensdag om 20.45 uur twee personenauto's frontaal op elkaar.
Dit gebeurde net voorbij de afslag Koewacht toen een 67-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen eerst in de berm was geraakt en daarna tegen een personenauto, bestuurd door een 44-jarige man uit Hulst, botste. De 67-jarige bestuurder kwam daarna tot stilstand tegen een boom. Er raakte niemand gewond maar beide auto's waren total loss.

Z-315-2009 Lasercontrole bij de brug bij Sas van Gent
In verband met wegwerkzaamheden op de brug bij Sas van Gent aan de Oostpoortweg werd donderdagochtend lasercontrole gehouden.
Ter plaatse is een snelheidsbeperking van 30 km/u., wegwerkers steken regelmatig over en werken op of tegen de kantstreep. Ook moeten fietsers 2x oversteken in verband met de werkzaamheden op de brug. Deze controle werd gehouden ter hoogte van de fietsoversteekplaats. Binnen een half uur werden drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die meer dan 50 km/h te hard reden. Dit betroffen een 27-jarige vrouw uit Amsterdam (81 km/h), een 33-jarige man uit Terneuzen (83 km/h) en een 40-jarige man uit Sas van Gent (84 km/h). Slechts enkele automobiliste hielden zich aan de snelheid van 30 km/h. Hoewel de politie pas vanaf 70 km/h verbaliserend optrad, werden nog 12 automobilisten bekeurd. Er zullen zeker nog meer controles volgen.