Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

MEMORIAL VOOR CRAMPS FRONTMAN LUX INTERIOR (1946-2009)

Op 4 februari 2009 overleed Lux Interior, frontman van The Cramps. Op 26 februari organiseert de Melkweg in samenwerking met vele Cramps adepten en fans een avond ter nagedachtenis aan één van de belangrijkste rock 'n roll frontmen. It's gonna be a HELL of a party.

Zanger Lux Interior was, samen met zijn echtgenote en gitariste Poison Ivy, het gezicht van The Cramps. Puttend uit rockabilly en garagepunk, met slechte horrorfilms als inspiratie, creëerde de band een compleet eigen sound. Ze worden gezien als grondleggers van de psychobilly, al pasten ze zelf nooit echt in het genre. Niet alleen de rauwe, diepe klanken die Lux Interior voortbracht over de doorscheurende ritmes van de band maakten hem onvergetelijk, maar vooral ook zijn verschijning en performance. Iggy Pop daargelaten is er nooit een frontman geweest die aan deze overdosis energie en kracht heeft kunnen tippen. Vanaf de vroege CBGB's punkscene in de jaren '70, langs vele wisselingen in bezetting, tot aan het overlijden van Lux Interior eerder deze maand, brachten The Cramps pure rock 'n roll - zoals de duivel het bedoeld heeft.

The Cramps traden op 29 april 1980 op in de Melkweg, aan de vooravond van de rellen rond de kroning van Beatrix. Het was één van de vele bewogen shows die de band in haar lange bestaan op Nederlandse bodem gaf. Het laatste optreden van The Cramps in Nederland was in 2004.

Op initiatief van de Melkweg komen Cramps fans uit heel Nederland op 26 februari 2009 bij elkaar. Het wordt een avond in stijl, met twee bands: Gravediggers en The Goo Goo Mucks, beide uit Groningen. Plaatjes worden gedraaid door Dikke Dennis, Bone, Dab en Rockin' Bones en diverse sprekers zullen hun Cramps verhalen over het publiek uitspuwen. Nog één keer Can Your Pussy Do The Dog?, Goo Goo Muck, Human Fly en I Was A Teenage Werewolf.

ROCKIN' BONES: LUX INTERIOR R.I.P.
DONDERDAG 26 FEBRUARI, MELKWEG OUDE ZAAL
aanvang 21:00 uur (deuren open 20:30 uur), ¤ 5,00 (geen verplicht lidmaatschap) met:
live: Gravediggers / The Goo Goo Mucks
dj's: Dikke Dennis / Bone / Dab / Rockin'Bones
& diverse sprekers, bier en tranen.

www.melkweg.nl

--------------------------------------------



Ingezonden persbericht