Ingezonden persbericht


|      |Persbericht
|      |Hilversum, 12 februari 2009                  |                 |
Drie keer zoveel gebruik gemaakt van Koop Goedkoop Betaalbare koopwoningen extra aantrekkelijk tijdens kredietcrisis

Hilversum - Tijdens de kredietcrisis is het kopen van een woning in het Gooi met het koopproduct Koop Goedkoop zeer aantrekkelijk. Dat blijkt uit cijfers van wooncorporatie Dudok Wonen die de koopconstructie aanbiedt. In de eerste zes weken van dit jaar hebben drie keer zo veel mensen een woning met Koop Goedkoop gekocht vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In 2009 hebben tot nu toe zestien jonge mensen gebruik gemaakt van Koop Goedkoop.

Besparing van 20 tot 30 procent
Met Koop Goedkoop besparen mensen 20 tot 30 procent op de koopsom. Ze kopen de woning. De grond wordt in erfpacht uitgegeven, met korting op de grondhuur. Het eerste jaar betalen mensen zelfs niets. "In Bussum hebben we met Koop Goedkoop een mooie woning kunnen kopen", vertelt een 23-jarige vrouw uit Huizen. "De kredietcrisis heeft eigenlijk geen rol gespeeld. Het heeft ons juist geholpen bij de onderhandelingen. Vanwege onze trouwplannen wilden we snel een woning kopen, maar als starter zijn er weinig mogelijkheden in 't Gooi . Dat dit toch is gelukt, geeft ons een goed gevoel."

Betrouwbaar concept

Ook Vereniging Eigen Huis gelooft dat Koop Goedkoop een uitstekend koopproduct is om eigenaar te worden van een betaalbare koopwoning. "Ook tijdens de kredietcrisis", vertelt woordvoerder Hans André la Porte. "De corporatie geeft aanzienlijke korting en het is een betrouwbaar en consumentvriendelijk concept. Er zitten geen addertjes onder het gras."

Meer mensen huisvesten

Dudok Wonen is blij dat steeds meer starters en jonge gezinnen een woning kunnen kopen met Koop Goedkoop. "Voor ons is het natuurlijk ook een spannende tijd", vertelt directeur/bestuurder Leon Bobbe. "Eind 2008 zagen we al dat er veel vraag was naar onze Koop Goedkoop woningen. Nu durven we wel te zeggen dat Koop Goedkoop voor starters en jonge gezinnen extra aantrekkelijk is. "Op deze manier helpen we meer mensen aan een betaalbare woning en brengen we de woningmarkt in beweging. Ik verwacht dat er dit jaar tachtig woningen vrijkomen voor Koop Goedkoop."

Noot voor redacties,