Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HERSENTUMORPATIËNT FIGUREERT IN TV-COMMERCIAL

Driebergen - Stichting STOPhersentumoren.nl heeft afgelopen zaterdag de opnames gemaakt van een tv-commercial voor meer aandacht en geld voor hersentumorenonderzoek. Nico Faaij, zelf hersentumorpatiënt had zich opgegeven als figurant en kwam door de casting. Nico Faaij: "Volgend jaar zijn er weer 1500 patiënten die horen dat ze een primaire hersentumor hebben en dat deze kankersoort 0% genezingskans heeft. Daar moet verandering in komen". Stichting STOPhersentumoren.nl heeft 5 onderzoeken in de wacht staan die alleen nog financiering nodig hebben om te beginnen aan de zoektocht naar een betere behandeling en genezing van deze ernstige kankersoort. Met deze onderzoeken komt een toekomst voor hersentumorpatiënten snel dichterbij. Echter onderzoeken kosten veel geld en daarom is het goed dat er nu een tv-commercial komt om de mensen van de noodsituatie onder hersentumorpatiënten op de hoogte te brengen. Het spotje wat in de periode van 16 t/m 22 maart bij SBS6 in de reclameblokken zal worden uitgezonden wordt kosteloos aangeboden door regisseur Danny Maas en producent Anne Koopmanschap BV. Ook zij onderstrepen de noodzaak tot het doen van meer hersentumoronderzoek.

De filmcrew was te gast bij het Korps Landelijke Politie Diensten te Driebergen waar zij een hele dag een kantoorafdeling tot hun beschikking kregen om te filmen. Volgens voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl Klaske Hofstee is de tv-commercial alhoewel een metafoor, zeer impactvol. Ze vertelt dat de talentvolle regisseur Danny Maas een briljant script heeft bedacht waarbij het hoofd, ons centrale zenuwstelsel, als het ware gevisualiseerd wordt als de kantoorafdeling. De tumor is een witte ballon die steeds groter wordt en die alles om zich heen wegdrukt. Op het laatst gaat er een complete wolkenkrabber, het lichaam, ten onder aan de doorgroeiende- en nietsontziende tumor. De gemiddelde levensverwachting van een primaire hersentumorpatiënt is slechts 15 maanden.

(Foto onderschrift IMG 8926)
Nico Faaij op de set. Zichzelf spelend in de 1e Nederlandse tv-commercial voor meer aandacht en geld voor hersentumorenonderzoek.

Wilt u ook bijdragen aan onderzoek en behandeling van mensen met een hersentumor? Doneer op rekeningnummer 1364.68.942 tnv St. STOPhersentumoren.nl te Driebergen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@STOPhersentumoren.nl of kijken op de website www.STOPhersentumoren.nl

EINDE PERSBERICHT

Geachte redactie,

Hierboven treft u ons persbericht aan. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u dit zou willen plaatsen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met khofstee@STOPhersentumoren.nl of bellen met 06-49421595

Met dank voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet,

Klaske Hofstee

Voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
Het fonds voor primaire hersentumoren onderzoek

Website: www.STOPhersentumoren.nl
Email: KHofstee@STOPhersentumoren.nl