Gemeente Tilburg

Persbericht

12 februari 2009

Midden-Brabant gaat voor samenwerking:
Event De ideale connectie groot succes

Hét Midden-Brabantse samenwerkingsverband De ideale connectie organiseerde gisteren, op 11 februari, het event IDEALE CONNECTIES. Met dit goedbezochte event beginnen de samenwerkende gemeenten, ondernemers en onderwijsinstellingen officieel aan het volgende hoofdstuk richting toekomst.

Ruim driehonderd enthousiaste deelnemers
IDEALE CONNECTIES was duidelijk hét event voor beslissers, bestuurders en andere belangrijke relaties in Midden-Brabant. De opvallend hoge opkomst lag zelfs ruim boven de verwachting. Meer dan 300 connecties toonden zich op 11 februari 2009 actief betrokken bij de toekomst van de regio. Het programma in de Efteling ging van start met een bevlogen aanmoediging door minister Maria van der Hoeven. Via een speciale videoboodschap onderstreepte zij het belang van regionale samenwerking. Dan ontstaat er in de zaal enige consternatie

Één van de aanwezigen ontvangt een oproep via zijn mobieltje en gaat die omstandig beantwoorden. Het is een gesprek met iemand anders in de zaal, zo wordt al snel duidelijk. Het gaat om een nieuwe technologie waar ze in eerste instantie niet uitkomen. Ze lopen naar het podium en het blijkt om een verrassende presentatie van Seedliqs te gaan, één van de projecten waarbij De ideale connectie betrokken is.

Belang van connecties en samenwerking
Op een even beeldende manier komen ook de projecten Vitale Logistiek en De Uitvinders aan bod. Voordat de deelnemers naar de Carroussel zalen gaan om zelf actief aan de slag te gaan tijdens de verschillende workshops, verwoordt ook Efteling-directeur Bart de Boer nog levendig en aansprekend het belang van connecties en samenwerking in Midden-Brabant. Echte uitdagingen in workshops

Tijdens de workshops gaan de deelnemers zelf op zoek naar connecties richting toekomst. Van Leisure Boulevard en Veemarktkwartier tot Lokaal toeristisch adviesorgaan en Toekomst van de zorg... de belangrijkste kansen en uitdagingen voor Midden-Brabant worden op creatieve wijze onder de loep genomen. De workshops én de verbanden die worden gelegd zullen later zeker nog tot vervolgacties leiden, zoveel is wel duidelijk.

Visies op regionale samenwerking
Terug in de Fata Morgana zaal gaat Ruud Vreeman, burgemeester van Tilburg en voorzitter van de taskforce, nog in op de achtergrond en ambities van De ideale connectie; in nauwe samenwerking kunnen gemeenten, onderwijs- en kennisinstellingen en bedrijfsleven van Midden-Brabant structureel en gericht inhoud aan een sterkere positionering en de economische ontwikkeling van de regio. Namens Provincie Noord-Brabant spreekt gedeputeerde Thoon Essed nog zijn waardering uit: "U kiest uw eigen weg en dat is een compliment waard. In ieder geval zijn wij als Provincie uw partner!" Het verhaal is nog niet af... wordt vervolgd!

De conclusie van de dag: De ideale connectie is al goed op weg met steeds meer enthousiaste ondernemers, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen die zich aansluiten en met steeds meer gezamenlijke initiatieven die inhoud geven aan een sterk Midden-Brabant. Maar het verhaal is nog lang niet af... de organisatoren van het event dagen daarom álle aanwezigen uit om zelf actief mee te schrijven aan de verdere toekomst !


-------------------------------------------