NOVA

12-02-2009

Vanmiddag om 17:00 uur nieuwe NOVA-site
Na maanden noeste arbeid gaat vanmiddag om 17.00 de nieuwe NOVA-site online. Hoofdredacteur Carel Kuyl bijt het spits af met een chat.

Opinie
Op de nieuwe site is er veel aandacht voor opinie: de bezoeker kan reageren op NOVA-onderwerpen, zelf verhalen insturen, onderbouwingen schrijven bij de Stelling, een waardering geven aan de onderwerpen of reacties 'wegstemmen'. Regelmatig zullen 'gastsprekers' hun visie geven op het nieuws en zullen diverse bloggers verslag doen op de site. Ook de nieuws- en achtergrondverhalen zijn weer flink vertegenwoordigd.

Reportages
Natuurlijk blijven de reportages van NOVA prominent op de site: de onderwerpen van 'vanavond', maar ook het uitgebreide NOVA-archief. Maar daarnaast is op de nieuwe NOVA-site ook plek voor web-only content: extra beeldmateriaal, foto-reportages of achtergronden die niet in de uitzending aan bod komen.

Dossiers
De dossiers (voorheen Specials) zijn uitgebreid met een tijdlijn. De bezoeker kan met 1 muisbeweging door de tijd en ziet zo alle onderwerpen die aan het Dossier gekoppeld zijn.

Chat met Carel Kuyl om 17:00 uur
Vanmiddag om 17:00 opent hoofdredacteur Carel Kuyl de chat. Dus wilt u meer weten over NOVA-tv, de NOVA-site, NOVA College Tour en/of NOVA-Local kunt via deze link chatten.

Meer chat - Arnon Grunberg
Vanavond, na de uitzending, kunt u chatten met schrijver Arnon Grunberg. Hij vertelt vanavond in NOVA over zijn boek 'Kamermeisjes & soldaten'. In 2006 begin Grunberg de reportagereeks 'Onder de mensen', gebaseerd op Maxim Gorki's advies aan Isaak Babel de schrijftafel te verlaten en zich onder de mensen te begeven. De literair-journalistieke stukken zijn verzameld in dit boek. Grunberg reisde onder meer naar Afghanistan en Irak om als 'embedded' journalist meer te weten te komen over het dagelijks leven van soldaten.

Feedback
De internetredactie van NOVA kijkt uit naar reacties op de nieuwe site. Is het mooi? Is het lelijk? Gebruiksvriendelijk? Ontbreekt er iets? Laat het ons weten! Via de site of via internet@novatv.nl.


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht