Ingezonden persbericht


Persbericht

Daan Schuurmans, Huub Stapel, Koen de Bouw, Pierre Bokma en Jaap Spijkers completeren cast in de verfilming van de psychologische thriller

TERUG NAAR DE KUST
Naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort
Regie: Will Koopman

Hoofdrollen voor Linda de Mol en Ariane Schluter

Daan Schuurmans, Huub Stapel, Koen de Bouw, Pierre Bokma en Jaap Spijkers completeren de cast van de psychologische thriller TERUG NAAR DE KUST, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Saskia Noort onder regie van Will Koopman (TV-series Gooische Vrouwen, Grijpstra & De Gier, Baantjer). De twee hoofdrollen worden vertolkt door Linda de Mol (Ellis in Glamourland, TV-series Spangen, Gooische Vrouwen) en Ariane Schluter (Ober, Johan, De Jurk, 06). Zo hebben producent Column Film en coproducent KeyFilm vandaag bekendgemaakt.

Korte inhoud
De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

Het boek Terug naar de kust
Ambo|Anthos uitgevers - 2003 - (50ste druk 2008) - Genomineerd voor de Gouden Strop - 244 blz - ISBN 978 90 414 1347 5 Van dit eerste boek van Saskia Noort zijn inmiddels bijna 400.000 boeken verkocht, met meer dan 1 miljoen lezers. www.saskianoort.nl www.amboanthos.nl

Crew
Will Koopman (TV-series Gooische Vrouwen, Grijpstra & De Gier, Baantjer) regisseert de film naar een scenario van Lex Wertwijn. Director of photography is Tom Erisman. De Art Direction wordt verzorgd door Manuelle van den Heuvel en het kostuumontwerp is van Sheila Washington. Ellen Havenith is uitvoerend producent van de film die wordt geproduceerd door Gijs van de Westelaken van Column Film. Coproducenten zijn Hanneke Niens van KeyFilm en de AVRO, in samenwerking met Endemol Nederland en met bijdragen van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBo fonds en Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland.

Te zien in de bioscopen vanaf november 2009
Distributie: RCV Entertainment


---

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht