Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 12 februari 2009

Recordopbrengst voor Diabetes Fonds met nationale collecte

Meer dan 30.000 collectanten van het Diabetes Fonds hebben een recordopbrengst van ruim twee miljoen euro opgehaald. "De hoge opbrengst heeft ons aangenaam verrast", vertelt directeur Bert Kuipers. "Juist in deze mindere economische tijden is het goed om te zien dat de epidemische vormen die diabetes aanneemt, mensen zorgen baart. Met dit geld kunnen we investeren in onderzoek naar de oorzaken, maar ook naar een betere behandeling."

Het Diabetes Fonds lanceerde in oktober 2008 de nieuwe campagne:'Stop het domino-effect van diabetes'. Daarmee wil het meer bekendheid geven aan de reeks van aandoeningen waartoe diabetes kan leiden. Voor de nationale collecte gaan jaarlijks ruim 30.000 enthousiaste vrijwilligers op pad voor het Diabetes Fonds. Dit jaar haalden zij een recordbedrag van 2.075.853 euro op.

Investeren in onderzoek
De aansturing van de organisatie van de collecte is in handen van slechts twee betaalde krachten. Het Diabetes Fonds beschikt daarmee over één van de efficiëntste collecteorganisaties in Nederland. Kuipers: "We zijn er trots op dat we de collecte op zo'n efficiënte manier kunnen organiseren. Dat vraagt veel van onze vrijwilligers, vooral van hen die op lokaal niveau de collecte organiseren. Maar dat betekent óók dat we een maximaal bedrag overhouden om te investeren in onderzoek. Dat is hard nodig gezien de sterke groei van het aantal mensen met diabetes".

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. De inzet van de duizenden collectanten is onmisbaar. Het Diabetes Fonds krijgt geen subsidie van de overheid. Kijk voor meer informatie op www.diabetesfonds.nl.



Ingezonden persbericht