Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Chemie en energie (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)


9 februari 2009, Utrecht
------

Ultimatum aan BPI Indupac

CNV Chemie en energie heeft een ultimatum gesteld aan BPI Indupac in Hardenberg. De bond wil dat het bedrijf een geplande reorganisatie op een fatsoenlijke manier oplost.

Het ultimatum loopt af op donderdag 12 februari, om 12.00 uur. Als Indupac dan nog steeds niet is ingegaan op de eisen van de bonden, volgen er acties. Te beginnen met een werkonderbreking van 2 uur op vrijdag 13 februari.

Maat is vol

Bij de reorganisatie zijn tien werknemers betrokken (van de in totaal 190). CNV Chemie en energie wil voor hen een goede begeleiding naar ander werk en een normale vertrekvergoeding. "Indupac kan dat best betalen, het bedrijf maakt gewoon winst", vindt CNV-onderhandelaar Roel van Riezen. "Maar helaas, drie maanden onderhandelen heeft niets opgeleverd. De maat is nu vol, vandaar het ultimatum."

Volgens Van Riezen is Indupac erop uit om op een goedkope manier van de werknemers af te komen. "Ouderen krijgen na 62 jaar niets meer en moeten het doen met een prepensioen van 65 procent. Dat kost het bedrijf niets. Jongeren krijgen 90 procent van de nieuwe kantonrechtersformule mee. Dat is 40 procent minder dan gebruikelijk."

Veel steun van collega's

Collega's staan massaal achter de groep van tien. Van Riezen: "Ruim 160 collega's hebben een handtekening gezet voor een beter sociaal plan. De collega's zijn enorm solidair, dat is geweldig om te zien."

Als Indupac niet op het ultimatum ingaat, is er vrijdag 13 februari een werkonderbreking (van 13.00 tot 15.00 uur), waarin de verzamelde handtekeningen aan de directie worden aangeboden.



Ingezonden persbericht