Gemeente Utrecht

Eigen werkwinkel voor Hoograven

Op donderdag 12 februari 2009 geeft wethouder Marka Spit het startsein voor de verbouwing van de nieuwe Doe Mee-winkel in Hoograven. Deze winkel is de uitvalsbasis voor het Doe Mee-team Hoograven dat bestaat uit Utrechtse werkzoekenden die een steuntje in de rug nodig hebben. Het verbouwen van deze winkel is hun eerste opdracht.

Wethouder Marka Spit van Sociale Zaken is enthousiast over het Doe Mee-team Hoograven: "De gemeente heeft de gesubsidieerde Doe Mee banen ontwikkeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Naast hun werk volgen de deelnemers trainingen en krijgen zij de mogelijkheid te sporten. Een Doe Mee baan geeft mensen die soms lang aan de zijlijn stonden een kans weer actief te worden en vergroot hun mogelijkheden op een reguliere baan."

Doe Mee-team Hoograven
Doe Mee deelnemers verrichten werk bij diverse Utrechtse bedrijven, instellingen, verenigingen. Doe Mee participeert ook in diverse initiatieven in Utrechtse wijken. Veel organisaties in Hoograven, zoals scholen, (sport)verenigingen of woningcorporaties, hebben regelmatig klussen. Het Doe Mee-team Hoograven gaat deze werkzaamheden uitvoeren. Waaronder assisteren bij brede schoolactiviteiten, helpen bij evenementen of bij het onderhoud van sportvelden, scholen of woningcorporaties. Het mes snijdt aan twee kanten: organisaties krijgen hulp bij hun klussen en de Doe Mee-medewerkers doen ervaring op. De Doe Mee-winkel Hoograven maakt deel uit van het wijkactieplan. Het idee komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, UW Reïntegratie, de woningbouwcorporaties en andere partners uit Hoograven. De winkel is gratis beschikbaar gesteld door Mitros.

Programma kick-off Doe Mee-winkel Hoograven
15.30 uur Ontvangst
16.15 uur Welkomstwoord door wijkmanager Ton Lindhout 16.30 uur Marka Spit, wethouder Sociale Zaken, overhandigt de sleutel 16.40 uur Korte presentatie van UW Re-integratie en de Doe Mee-ploeg 16.45 uur Borrel en hapjes
17.30 uur Einde

Klussen aanmelden
Organisaties die een klus hebben voor de Doe Mee-ploeg Hoograven kunnen vanaf 12 februari terecht in de Doe Mee-winkel aan 't Goylaan 77. Zij kunnen ook contact opnemen met Koos van de Burg van UW Reïntegratie, die de Doe Mee banen voor de gemeente uitvoert. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 030 - 239 15 00 of via e-mail: k.burg@uw.nl.