Gemeente Brummen


Forumbijeenkomst Ruimte/Samenleving in februari

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-02-2009)

Op donderdagavond 12 februari vindt een gecombineerde forumbijeenkomst Ruimte/Samenleving plaats. Er staan vier inhoudelijke onderwerpen op de agenda. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om het forum bij te wonen en in te spreken of mee te praten. Een forumbijeenkomst heeft tot doel voor de gemeenteraad om informatie te vergaren over onderwerpen waarover doorgaans later in die maand een politiek besluit genomen moet worden.

De reden waarom in februari de fora Samenleving en Ruimte zijn gecombineerd tot één forum heeft te maken met het beperkte aantal onderwerpen. De agenda telt zeven onderwerpen, waarvan vier inhoudelijke voorstellen. Belangrijk onderwerp is de Vierjarennota Maatschappelijke Ondersteuning 2009-2012. Ook de strategische visie van de GGD Gelre IJssel voor de periode 2009-2013 staat geagendeerd, evenals het controleprotocol voor de accountantscontrole op de gemeentelijke jaarrekening 2008. Het vierde inhoudelijke onderwerp is het voorstel om een voorbereidingsbesluit te nemen voor het oprichten van een opslagloods op het perceel Kaniestraat 3 in Oeken.

De agenda met de achterliggende stukken van het forum kunt u vanaf vrijdag 6 februari 2009 downloaden op deze website. Ook kunt u vanaf die datum een gratis een exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Meepraten?
De forumbijeenkomsten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen en mee te praten. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.