Ingezonden persbericht



- REMINDER -

The Office US seizoen 5 bij Comedy Central
Vanaf februari genomineerd seizoen 5 bij Comedy Central

Amsterdam, 22 januari 2009

Vanaf 12 februari zal er een nieuw seizoen van The Office US bij Comedy Central te zien zijn. Hieraan voorafgaand zal op 7 februari vanaf 20.00 uur tot 4.00 uur het gehele vierde seizoen van The Office US nog eens herhaald worden. Dat is 8 uur lang kantoorhumor waar menig kantoorklerk nog een puntje aan kan zuigen.

The Office US speelt zich af op de werkvloer van de fictieve firma Dunder-Mifflin Paper Company en is de succesvolle remake van de originele, Engelse serie The Office, waarvan Ricky Gervais (ook bekend van de bij Comedy Central getoonde serie Extras) producent en hoofdrolspeler is. De confronterende situaties op de werkvloer tussen de verschillende kantoormedewerkers levert pijnlijk grappige televisie op. Vooral Michaels rol in het geheel is er een waarvan je nekharen overeind gaan staan. Zijn bemoeizucht en gebrek aan zelfinzicht zijn herkenbare trekken van iemand die zichzelf te serieus neemt. Ondanks kritische artikelen over de serie in de beginperiode omarmt het publiek inmiddels de mockumentary massaal, en zijn ook de kritieken zeer positief. Zo schreef Entertainment Weekly:

Thanks to the fearless Steve Carell, an ever-stronger supporting cast, and scripts that spew American corporate absurdist vernacular with perfect pitch, this remake does the near impossible­it honors Ricky Gervais' original and works on its own terms.

De eerste aflevering van seizoen 5 gaat over de competitie die de Dunder-Mifflin Paper-medewerkers aangaan met de kilo's. De afvalwedstrijd is een overkoepelend initiatief waaraan meerdere bedrijven meedoen. Het kantoor dat wint krijgt een aantal extra vakantiedagen toebedeelt, en dit vooruitzicht blijkt de grote motivatie voor de meesten om mee te doen. Michael probeert het collectief dan ook enthousiast te maken voor de afvalrace. Het snoep uit de snoepautomaat wordt vervangen door fruit en groente, en het hele kantoor gaat zich wegen. Maar het fruit gaat natuurlijk na verloop van tijd rotten, waardoor de hele snoepautomaat binnen de kortste keren vol met fruitvliegjes zit.

The Office-marathon (met het hele seizoen 4) is te zien op 7 februari om 20.00 uur tot 4.00 uur.

Seizoen 5 van The Office US is te zien vanaf donderdag 12 februari om 22.05 uur (herhaling elke woensdag om 22.55 uur).


- Einde bericht -



Ingezonden persbericht