Ingezonden persbericht

Nederlander Roderick Glastra kanshebber wereldtitel

Wereldkampioenschap sledehondensport ligt binnen handbereik

Werfenweng, Oostenrijk, 12 februari 2009 - Na maanden trainen moet het nu echt gebeuren. De Nederlandse musher, sledehondenrijder, Roderick Glastra heeft grote kans om wereldkampioen sprint te worden in de 8-honden klasse.

Het wereldkampioenschap sledehondensport speelt zich dit weekend af in Werfenweng, Oostenrijk. Ruim 150 teams met meer dan 1000 huskies hebben zich verzameld. In 7 verschillende klassen wordt er gestreden voor de overwinning. Roderick strijdt in de 8-hondenklasse waarbij een parcours wordt afgelegd van 16,4 km. De trail loopt dwars door de bergen, met een aantal steile passages. Snelheden van 40 km/u zijn in deze sport geen uitzondering. Roderick Glastra behoort met zijn huskies tot de absolute wereldtop.

Duits kampioen

In het weekend van 7 februari heeft Glastra gestreden om het open Duits kampioenschap. In een groot en sterk deelnemersveld werd er in drie heats geracet voor de titel. Met zijn honden die in topvorm verkeren was Glastra de concurrentie te snel af. Hij wist met ruim 1,5 minuut voorsprong goud te behalen.

In Oostenrijk is het deelnemersveld groter en sterker dan in Duitsland. Tussen de teams uit onder andere Italië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Denemarken zijn de Nederlanders de underdog. Nederlanders nemen niet vaak deel aan deze sport. Met de Duitse titel reeds op zak is er goede hoop op het wereldkampioenschap.

Zondagmiddag om 16:30 is de uitslag. Dan is bekend of Nederland er een wereldkampioen bij heeft. Tot die tijd is het kampioenschap te volgen op de Oostenrijkse televisie en via internet op: www.schlittenhunde-wm.at

---

NOOT VOOR DE REDACTIE,