Ingezonden persbericht


Delft, 12 februari 2009

Mecanoo architecten wint twee International Design Awards

Het ontwerp van Mecanoo architecten voor Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees in Nijmegen is bekroond met de International Design Award in de categorie commerciële gebouwen. Het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Kaohsiung, Taiwan kreeg de 3e prijs in de categorie stedenbouw. De International Design Award, http://idesignawards.com/winners/winners.php, wordt eind maart uitgereikt in Los Angeles. Met deze Award wil de jury de aandacht vestigen op visionaire ontwerpen op het gebied van architectuur, interieurarchitectuur, mode, grafisch ontwerpen en productontwikkeling.

FiftyTwoDegrees is het nieuwe kenniscentrum van NXP, waar technologie, wetenschap, cultuur, werken, wonen en ontspanning samensmelten. Het kenniscentrum stimuleert ontmoeting en samenwerking tussen verschillende partijen. Het complex is ontworpen vanuit een duurzame en humane visie op de locatie, architectuur en materialisatie.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts is geïnspireerd op de banyanbomen op de locatie. Het theatercomplex heeft een capaciteit van 6.150 stoelen: een concertzaal met 2.000 stoelen, een operahuis met 2.300 stoelen, een vlakkevloertheater met 1.250 stoelen, een multifunctionele zaal met 450 stoelen en een openluchttheater voor duizenden bezoekers. De bouw gaat medio 2009 van start. Het theatercomplex opent haar deuren in 2012.

Mecanoo architecten in Delft is opgericht in 1984. Het bureau heeft een multidisciplinaire, professionele staf van ruim negentig mensen, met ondermeer architecten, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers en een uitgebreide technische staf. Het bureau wordt geleid door Francine Houben. Het oeuvre van Mecanoo is breed, waaronder bibliotheken, theaters, stedenbouwkundige plannen, woonwijken, villa's, hoogbouw, universiteiten, kantoorgebouwen en zelfs een kapel.