Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Financiële dienstverlener sleept titel 'Hypotheekproduct van het Jaar 2009' in de wacht

SpaarBeter Hypotheek van De Hypotheker is de beste

Rotterdam, 12 februari 2009 - De SpaarBeter Hypotheek van De Hypotheker is uitgeroepen tot 'Hypotheekproduct van het Jaar 2009'. 'Een zeer scherp geprijsde spaarhypotheek, terwijl toch een hoog spaardoel wordt nagestreefd', oordeelde de jury. De SpaarBeter Hypotheek werd vorig jaar ook al door de Consumentenbond op 1 geplaatst: toen in de lijst van beste spaarhypotheken in de Geldgids. Vooral starters profiteren van de SpaarBeter Hypotheek. Door een innovatieve constructie, waarbij de maandlasten vrijwel in alle gevallen lager uitpakt dan bij andere spaarhypotheken, krijgen starters de kans hun eerste huis te financieren.

De verkiezing is een initiatief van het Institute for International Research (IIR). Dat selecteert jaarlijks uit alle nieuw op de markt gebrachte hypotheken de vijf meest innovatieve producten. Daaruit kozen branchegenoten tijdens het 18e Hypotheken Event op 11 februari de winnaar door middel van een stemming.

Starter profiteert
Vooral starters profiteren van de SpaarBeter Hypotheek. Juist zij kunnen met dit product wél goedkoper een hypotheek krijgen en makkelijker hun eerste huis financieren. De maandlasten pakken namelijk in vrijwel alle gevallen lager uit dan bij alle andere spaarhypotheken. Dat blijft zo tijdens de hele looptijd. De consument profiteert hierbij optimaal. Daar is deze hypotheek uniek in. En mocht een starter doorstromen naar een volgend huis dan verhuist deze hypotheek boetevrij mee. "Het was voor ons een belangrijke reden om de SpaarBeter Hypotheek te ontwikkelen", reageert Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker, verheugd. "Ik zie de titel van 'Hypotheekproduct van het Jaar 2009' dan ook als de ultieme vorm van erkenning. Want wij als De Hypotheker kunnen zelf wel roepen dat het een geweldig product is, deze onderscheiding vanuit de branche bevestigt dat het ook écht zo is. Juist in deze periode kan deze hypotheek voor een starter het verschil maken tussen net wel, of net niet de financiering van een woning rond krijgen. En daarnaast ben ik natuurlijk uitermate trots op onze eigen mensen, die deze hypotheek hebben ontwikkeld. Dit is een schitterende waardering voor al hun werk."

De SpaarBeter Hypotheek werd speciaal door De Hypotheker ontwikkeld en is uniek omdat de rente op het spaardeel hoger is dan de rente op het leendeel. Daarin is de financiële dienstverlener geslaagd, vindt de jury. 'Middels een ingenieus rekenmodel geeft de SpaarBeter Hypotheek een flink hogere vergoeding op het spaardeel dan de hypotheekrente. Deze hogere vergoeding is vanaf dag 1 in het voordeel van de klant merkbaar door een aanzienlijk lagere spaarinleg', aldus het juryrapport.

De Hypotheker is de enige aanbieder die de winnende SpaarBeter Hypotheek en de vier genomineerde hypotheken van deze verkiezing in haar assortiment heeft.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie (