Exist en Eco-maat sluiten samenwerkingsovk voor duurzame energie


LITH EN DRUTEN, 20090212 -- Exist Energy BV, dochteronderneming van BV Verenigde Bedrijven van de Klok (VBK) te Druten en Eco-maat Energie BV te Lith hebben op 11 februari 2009 een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend voor het produceren en leveren van duurzame energie. Exist Energy biedt een comfortabel en energiebesparend systeem dat lage temperatuur verwarming, koeling en warm kraanwater levert door middel van warmtepompen. De exploitatie, het onderhoud en de back-office activiteiten worden door Eco-maat Energie uitgevoerd. Het eerste project waar vanuit deze samenwerking warmtepompen worden toegepast, is een nieuwbouwproject in Nijmegen. Verder staan projecten op stapel in o.a. Tiel, Tilburg, Druten en Rosmalen.

Binnen deze nieuwe samenwerking richt Exist Energy zich op de investering van collectieve energiesystemen. Eco-maat Energie draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het opwekken van energie door middel van het Eco-maat Energie systeem in de vorm van warmte, koeling en warm tapwater. Daarnaast voert dit bedrijf het transport naar en de bemetering in de woning uit. Naast het leveren en produceren van energie houdt Eco-maat zich samen met Exist Energy bezig met de ontwikkeling van andere duurzame processen en/of producten voor toepasbare projecten. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze horizontale samenwerking een belangrijke toegevoegde waarde is voor hun serviceaanbod, dat is gericht op het produceren en leveren van duurzame energie in nieuwbouwprojecten.

Over Eco-maat Energie
Eco-maat Energie is een onafhankelijke producent en leverancier van duurzame energie. Kenmerkend voor Eco-maat is het streven naar een gezonde en comfortabele woon- en werkomgeving door innovaties op het gebied van duurzame techniek. Het door Eco-maat ontwikkelde 'plug & play' energiesysteem is gebaseerd op de combinatie van duurzaamheid, comfort en kostenbeheersing. Het technisch concept van Eco-maat is uniek in zijn soort en sluit naadloos aan bij de wettelijke normen van duurzaam bouwen en de mogelijkheden tot het verkrijgen van EIA (Energie Investerings Aftrek).

Over Exist Energy
Begin 2008 heeft BV Verenigde Bedrijven van de Klok dochteronderneming Exist Energy opgericht. Exist Energy treedt op als energiebelegger door te investeren in kleine collectieve duurzame energiesystemen in nieuwbouwprojecten. Naast investeren in duurzame energiesystemen adviseert Exist Energy haar opdrachtgevers over welke duurzame energiesystemen het beste toegepast kunnen worden in hun nieuwbouwprojecten. Met de keuze voor Exist Energy leveren bedrijven een actieve bijdrage aan het oplossen van de milieuproblematiek.

Fotobijschrift: A.C.M. van de Klok (l), directeur Verenigde Bedrijven van de Klok en B.E. Elijzen (r), directeur Eco-maat Energie ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.





Ingezonden persbericht