Export Manager van het Jaar 2008


Exportmanager reikt prijs uit aan Michel Grootenboer

BREDA, 20090212 -- Op 10 februari 2009 heeft E&M ExportManagement de prijs voor Export Manager van het jaar (2008) uitgereikt aan ir. Michel Grootenboer.

De heer grootenboer schreef in het kader van de door E&M ExportManagement ontwikkelde post-HBO Export Marketing Management een exportbeleidsplan voor Gouda Vuurvast.

Gouda Vuurvast (nu: Gouda Refractories) is producent van vuurvaste materialen voor de industrie en tegenwoordig onderdeel van de ANDUS Group.

Het exportplan behelste de haalbaarheidstudie naar een extra productie locatie buiten de EU toegespitst op een van de doelmarkten van Gouda Refractories. Uit de studie bleek dat, gegeven de omstandigheden, een dergelijke faciliteit op midellange termijn meer dan haalbaar zou zijn.

Drie genomineerde kandidaten, Frank Soonius, Michel Grootenboer en Friso van den Berg presenteerden hun exportbeleidsplan aan een vak- en publieksjury. Door deze jury is de heer Grootenboer tot winnaar gekozen.

Centrale vraag in deze wedstrijd was "In wie ziet de jury de exportmanager bij uitstek".

Ambitieniveau, professionaliteit, presentatievaardigheden en overtuigingskracht zijn criteria die daarbij in ogenschouw zijn genomen, kijkend naar de persoonlijkheid en het ontwikkelde plan.

Samenstelling vakjury:
George Penders, hoofd Divisie Netwerk & Concordaat EVD (Min. van Economische Zaken)
Victor Guyt, exportconsulent KvK en hoofdexaminator EMM
Paul Costongs, directeur MEWA Plastics en winnaar award 2007
Fred Janssen & Sandra Vootz, E&M ExportManagement

Voor meer informatie over de post-HBO Export Marketing Management zie www.exportmanagement.nl.





Ingezonden persbericht