Sint Franciscus Gasthuis
* Februari »

* 16 feb 2009

Sint Franciscus Gasthuis bouwt verder aan topklinische toekomst

Op donderdag 12 februari 2009 ondertekende het Sint Franciscus Gasthuis een contract met de bouwkundig aannemer Heijmans, firmas Kuijpers Installaties en Unica voor de laatste fase van de renovatie van het ziekenhuis. De vaste inrichting wordt geleverd door Gebebouw. De verbouwing is noodzakelijk om te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de zorg. Het renovatietraject loopt van 2009 tot en met 2014 en behelst een investering van ruim vijftig miljoen euro.

Betrouwbaar, gastvrij en kwalitatief [Officiele ondertekening renovatie internet.JPG?hid=img;ar=0]
Het Sint Franciscus Gasthuis verbouwt in de komende drie jaar verschillende poliklinieken, onderzoeks- en behandelafdelingen. De renovatie van de verpleegafdelingen wordt in de komende zes jaar uitgevoerd. Deze doorloopperiode is nodig om de verbouwingen gefaseerd te kunnen uitvoeren. Op die manier wordt de bouwoverlast voor patiënten, medewerkers en omwonenden geminimaliseerd. In het bouwontwerp gaat veel aandacht uit naar optimalisatie van de patiëntveiligheid, het verbeteren van een gastvrije omgeving en innovatie van behandelruimten. Dit vertaalt zich onder andere in meer privacy en comfort, uitbreiding van sanitaire voorzieningen en minder bedden op een kamer. Kortom, de geplande aanpassingen gaan het ziekenhuisverblijf veraangenamen.

Ambitie en financieel gezond
Het Sint Franciscus Gasthuis kiest voor een combinatie van kwalitatief hoogwaardige basiszorg en het uitbreiden van hooggespecialiseerde complexe zorg (topklinische zorg). Voor de verdere ontwikkeling van deze topklinische zorg zijn specialistische voorzieningen noodzakelijk. Na de realisatie in 2008 van de nieuwe Intensive Care en drie digitale operatiekamers voor Minimaal Invasieve Chirurgie, zijn in 2009 de specialistische afdelingen als de High Care Neonatologie, kraamsuites, Kinderafdeling en Cardiologische afdeling met een uitgebreide Coronary Care Unit (CCU) aan de beurt. Het ambitieniveau en bijbehorende investeringen kunnen worden gerealiseerd, doordat het Sint Franciscus Gasthuis financieel gezond is.

Topklinisch opleidingsziekenhuis
Het Sint Franciscus Gasthuis is het eerste en enige algemene ziekenhuis in Rotterdam met de topklinische status. Het Sint Franciscus Gasthuis is namelijk toegetreden tot de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ). Tot deze vereniging worden alleen grote opleidingsziekenhuizen toegelaten, die hooggespecialiseerde medische zorg leveren. Dit betekent dat het Sint Franciscus Gasthuis voorop loopt in de kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en opleiding, onderzoek en vernieuwing.

Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam