Ingezonden persbericht


Persbericht

Interesse in end-to-end virtualisatie stijgt

~ Onderzoek Citrix: desktopvirtualisatie belangrijkste ontwikkeling op virtualisatiegebied ~

Vianen, 12 februari 2009 - Steeds meer organisaties maken gebruik van end-to-end virtualisatie. Verder worden oplossingen voor desktopvirtualisatie de komende jaren het belangrijkste speerpunt op gebied van virtualisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Citrix onder 115 bezoekers van Citrix Solutions Seminar en Citrix Partner Exchange.


11 procent van de ondervraagden geeft aan end-to-end virtualisatie in te zetten. Dat aantal onderstreept de trend dat bedrijven virtualisatie steeds minder zien als een oplossing voor individuele problemen; end-to-end virtualisatie is een totaalconcept voor het leveren van informatie vanuit een dynamisch datacenter naar alle gebruikers, op elk moment, op elk apparaat.

Van de ondervraagden verwacht 69 procent dat desktopvirtualisatie de komende jaren belangrijker wordt. Voor applicatie- en servervirtualisatie zijn de percentages respectievelijk 70 en 61 procent. Storagevirtualisatie komt met 52 procent van de ondervraagden op de vierde plaats. Servervirtualisatie blijkt nog steeds de meest populaire vorm van virtualisatie; 72 procent van de respondenten geeft aan hier gebruik van te maken. Applicatievirtualisatie volgt met 60 procent en desktopvirtualisatie wordt door een derde van de respondenten ingezet. Slechts 11 procent geeft aan geen gebruik te maken van virtualisatie. De drie belangrijkste redenen die de respondenten geven om over te gaan op virtualisatie zijn: het efficiënter maken van ICT (63 procent), het managen van servers en storage (43 procent) en het leveren van applicaties (39 procent).

Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix System, merkt de stijgende interesse in end-to-end virtualisatie: "Deze integrale benadering van virtualisatie biedt veel voordelen, zoals kostenbesparing, eenvoudiger beheer, een betere eindgebruikerservaring en verbeterde veiligheid door de centrale opslag van data. Blijkbaar realiseren meer organisaties zich dat ze met end-to-end virtualisatie informatie en applicaties nog effectiever kunnen leveren naar alle gebruikers, overal en op elk gewenst moment."

De end-to-end virtualisatie oplossing van Citrix wordt gevormd door de Citrix Delivery Center productfamilie, bestaande uit XenServer, XenApp (voorheen bekend als Presentation Server), XenDesktop en NetScaler.

(326 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 215.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 99% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 8.000 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2008 behaalde Citrix een omzet van $1,6 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Freek Janssen van LEWIS
Tel: +31 40 235 46 00
E-mail: freekj@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix
Tel: +31 (0) 347 32 48 45
E-mail: nienke.schipper@eu.citrix.com http://www.citrix.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van Citrix via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Citrix-Systems/c/389

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29

5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com