Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB ontvangt Gartner's hoogste beoordeling voor
E-Discovery Software Product Aanbieders, 2008 MarketScope

Amsterdam, 12 februari 2009 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft een 'Strong Positive' beoordeling gekregen in het Gartner 2008 rapport 'MarketScope for E-Discovery Software Product Vendors' (Debra Logan, John Bace en Whit Andrews, 17 december 2008). Het rapport vermeldt: "De e-Discovery markt omvat producten en diensten waarmee alle soorten elektronisch opgeslagen informatie (electronically stored information - ESI) kunnen worden geïdentificeerd, bewaard, verzameld, verwerkt, gereviewd, geproduceerd en beheerd over een bepaalde periode."

Gartner vindt dat bedrijven die een 'Strong Positive' beoordeling ontvangen, moeten worden gezien als 'aanbieder van strategische producten, diensten of oplossingen. Klanten moeten doorgaan met de geplande investeringen en potentiële klanten moeten deze aanbieder zien als een serieuze optie voor strategische investeringen.'

De ZyIMAGE e-Discovery suite biedt organisaties een geïntegreerde e-Discovery managementoplossing die op een eenvoudige, veilige en efficiënte manier informatie vastlegt, onderzoekt, structureert en weergeeft. De oplossing is gebaseerd op XML-dataopslag en biedt gebruikers mogelijkheden voor het opslaan, doorzoeken en terugvinden van essentiële informatie via een standaard webbrowser. Alle ongestructureerde informatie wordt opgeslagen zo lang dit nodig is. Dankzij geïntegreerde functies kunnen gebruikers nieuwe data beschikbaar stellen en toevoegen, analyseren, samenwerken aan de data en deze data delen en ontsluiten. Door de modulaire structuur is ZyIMAGE volledig schaalbaar, waardoor deze voldoet aan de organisatorische eisen van zowel afdelingen als gehele ondernemingen.

ZyLAB is actief betrokken bij het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) project om de beste oplossingen voor het managen van de e-Discovery processen in de praktijk te delen. Dit gebeurt vanaf de start van het beheer van elektronisch opgeslagen informatie tot de uiteindelijke presentatie van diezelfde informatie. Het referentiemodel biedt een gemeenschappelijk, flexibel en uitbreidbaar framework voor de ontwikkeling, selectie, evaluatie en het gebruik van elektronische discovery producten en diensten. Voor meer informatie over EDRM: http://www.edrm.net.

"ZyLAB biedt een zeer krachtig end-to-end e-discovery software platform dat zeer geschikt is voor tal van organisaties. Deze kunnen variëren van advocatenkantoren, bedrijven en de gerechtelijke en juridische dienstverleners", zegt Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Het is een groot succes om te worden erkend als een belangrijke speler in de e-Discovery markt door één van de grootste en meest gerespecteerde analistenondernemingen in de wereld. Ook voor 2009 verwachten wij aanhoudende groei in onze e-Discovery omzet."

Gartner vermeldt in het rapport dat de uitgaven op het gebied van e-Discovery software technologieën en dienstenaanbod naar verwachting jaarlijks zal groeien. Het verwachte groeipercentage ligt tot 2012 tussen 25% en 35% ('Dataquest Insight: E-Discovery Market Drives New Information Governance Investments'). Het rapport meldt ook dat 'Organisaties door de aanschaf van e-Discovery software de kosten van processen kunnen reduceren door het verbeteren van de controle over ongestructureerde data en semi-gestructureerde data, met name van e-mail. Ook kunnen organisaties kosten besparen en risico's verminderen door middel van controle over de processen, de informatievastleggingsprocessen, de verzamelde en te verwerken bestanden en controle over de juridische toetsing in plaats van deze taken uit te besteden.

Voor meer informatie over ZyLAB's e-Discovery oplossingen:

§ ZyIMAGE e-discovery and production overview.

§ E-discovery and production brochure.

§ Case Study: ZyLAB helps FBI process evidence in the Enron investigation.

§ Whitepaper: Identification and Legal Hold with ZyIMAGE.

§ Whitepaper: Expanding role of Records Management, creating a new foundation for effective e-discovery and knowledge management.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht