Ingezonden persbericht


VVV VELUWE IJSSELVALLEI

Deventerstraat 18, Postbus 1142, 7301 BJ Apeldoorn

B&B's, bungalows en hotels merken stijgende vraag door bezoek Koningin

Eerste hotels in apeldoorn volgeboekt
ROND koninginnedag

De eerste hotels in Apeldoorn hebben 'nee' moeten verkopen op aanvragen voor een kamer op of rond 30 april. Sinds bekend is dat de koninklijke familie op 30 april Koninginnedag komt meevieren in Apeldoorn, staat de telefoon op veel recepties roodgloeiend en komen vele aanvragen via internet binnen. Dit blijkt uit een telling die de Apeldoornse vestiging van VVV Veluwe IJsselvallei heeft gehouden onder de aangesloten hotels, pensions en B&B's. Bij de VVV melden zich dagelijks mensen die op zoek zijn naar informatie en een verblijfplaats. Om deze mensen snel te kunnen helpen, beschikt de VVV over een actueel overzicht van nog beschikbare accommodaties. Op de website www.vvvapeldoorn.nl wordt een zo actueel mogelijk overzicht gegeven. Ook zijn hier tips en adviezen te vinden.

Uit de inventarisatie blijkt dat een aantal hotels in Apeldoorn geen kamers meer beschikbaar heeft, of alleen in combinatie met een arrangement. Bij een B&B maakt men nog wel een goede kans, evenals in de omringende dorpen als Hoenderloo, Beekbergen, Hoog Soeren en Uddel. Dit komt mede door de vele campings en bungalowparken in deze dorpen, die een bloeiend toeristisch leven kennen in voorjaar en zomer. De verwachting is echter dat deze accommodaties snel vol zullen stromen omdat Koninginnedag in de meivakantie valt, traditioneel ook al een drukkere periode. De VVV benadrukt dat de lijst nooit 100% actueel is vanwege annuleringen of boekingen die recent binnen zijn gekomen. Wel geeft de lijst een goede indicatie van de kans om nog een overnachting te kunnen boeken.

De VVV heeft nog een tip voor mensen die naar Apeldoorn willen komen voor dagbezoek. Vanuit Voorst en Twello is Apeldoorn binnen een kwartier met de trein te bereiken. De verwachting is dat rond Koninginnedag verblijfsaccommodatie in de ruime omgeving van Apeldoorn in trek zal zijn.

Noot voor de redactie (