Ingezonden persbericht


Persbericht
Sneek, 12 februari 2009

Het Beeldhorloge gaat in productie
Met behulp van innovatie-expertise van Philips en lokale partners in herfst 2009 op de markt

De eerste prototypes van Beeldhorloge, dat vorig jaar onder veel belangstelling werd aangekondigd, zijn in het voorjaar van 2009 gereed. Na de testfase komt het beeldhorloge naar verwachting in de herfst op de markt. Het Beeldhorloge is een horloge met plaatjes en is bedoeld voor mensen die vanwege een beperking niet kunnen klokkijken en geen tijdsbesef hebben. Met behulp van pictogrammen, geluiden en een trilsignaal geeft het aan wanneer het bijvoorbeeld tijd is om: tanden te poetsen, te gaan werken of medicijnen in te nemen.

Groepen die zelfstandiger kunnen functioneren met behulp van het Beeldhorloge zijn mensen met een verstandelijke beperking of Alzheimer patiënten. Naast deze gebruikers, zullen ook hun verzorgers, begeleiders en ouders baat hebben bij dit product. Dat er een behoefte is aan een dergelijke oplossing blijkt uit de honderden voorinschrijvingen op het horloge en de vele reacties op de website.

Philips Applied Technologies en Snakeware zijn ingehuurd om het horloge met bijbehorende software te ontwikkelen. Een team van Philips specialisten brengt kennis en ervaring in op het gebied van o.a. product architectuur, esthetisch design, elektronische, mechanische en industriële product ontwikkeling en realisatie. Het bedrijf Snakeware maakt het internet interface waarmee verzorgers/begeleiders het persoonlijke tijdschema en de bijbehorende pictogrammen in het Beeldhorloge programmeren. De eerste exemplaren worden uitvoerig getest door Talant, die mensen begeleidt met een verstandelijke beperking.

Nanko Brattinga, directeur van Beeldhorloge: "We zijn blij dat het Beeldhorloge binnenkort in productie gaat omdat ons idee het leven van een bepaalde groep mensen duidelijk een stuk aangenamer en makkelijker maakt. We hebben gekozen voor Snakeware en Philips Applied Technologies omdat zij ruime ervaring hebben in het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten. Daarnaast ben ik er trots op dat Beeldhorloge met deelname van Philips en Snakeware een echt Nederlands product is."

Over het beeldhorloge
Het beeldhorloge ondersteunt mensen die vanwege een beperking of handicap niet kunnen klokkijken bij hun dagelijkse bezigheden. Cijfers en wijzers zeggen hen niets, maar plaatjes en geluiden wel! De pictogrammen worden met behulp van de computer in het Beeldhorloge gezet en kunnen onbeperkt samengesteld worden. Begeleiders of ouders kunnen achter de computer het dagritme samenstellen.

Het beeldhorloge wordt mede mogelijk gemaakt door de NOM en de aan Talant gelieerde stichting Friesland Bedrijven. Voor meer informatie kijk op: www.beeldhorloge.nl

Voor de redactie
Voor informatie neem contact op met Nanko Brattinga: 06-54972895, info@beeldhorloge.nl Website: www.beeldhorloge.nl/pers
Hoge resolutie foto: www.beeldhorloge.nl/misc/downloadFile.aspx?fleID=136


---- --