Politie Amsterdam-Amstelland



Overvallen opgelost en voorkomen / Amsterdam (12/02/09)

De politie heeft een 21-jarige vrouw en een 22-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een kledingwinkel van M&S mode aan de Middenweg. Na aandacht te hebben gekregen in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland op 4 februari kreeg het rechercheteam zicht op de vermoedelijke daders. De recherche van district Oost heeft de zaak, die op vrijdag 16 januari werd gepleegd, verder in onderzoek.

Woensdagmiddag 11 februari werd een vermoedelijke overvaller gestoord toen hij kennelijk zijn kans afwachtte in een portiek aan de Tweede Nassaustraat. De gemaskerde man schrok van twee bezoekers en vluchtte weg in de richting van De Wittenstraat.

Vier mannen die een bewoner in een woning aan de Swammerdamstraat wilden overvallen, moesten ook zonder buit op de vlucht. Na aanbellen opende de niets vermoedende bewoner de deur waarop de vier binnen probeerden te dringen. Het slachtoffer duwde de overvallers terug en begon luid te schreeuwen. Daarop vluchtten de vier weg in de richting van de Weesperzijde. De politie waarschuwde eerder al om na aanbellen eerst oogcontact te maken alvorens de toegangsdeur te openen. Het gebruik van een kierstandhouder, deurketting, deurspion of een combinatie hiervan, wordt sterk aangeraden.