Ingezonden persbericht


T-Systems maakt einde aan papierberg in telecomwinkels met nieuwe digitale pen

Digitale kopie zorgt voor miljoenen euro's kostenbesparing en ontziet het milieu

Vianen, 12 februari 2009 - ICT-dienstverlener T-Systems lanceert een innovatieve digitale pen. Het bedrijf voorziet de ruim achthonderd Duitse Telekom Shops van dit hightech instrument om contracten te tekenen. De zakelijke divisie van Deutsche Telecom heeft de ICT-oplossing ontwikkeld en vervolgens binnen vier maanden geïntroduceerd in geheel Duitsland.

Met de 'Paper, Pen and Phone'-oplossing tekent een klant zijn contract op normale wijze. Een camera in de pen registreert de handtekening en slaat grafisch belangrijke persoonlijke eigenschappen op, zoals de druk van de pen op het papier en de schrijfsnelheid. Een docking station stuurt deze gegevens naar de computer. Pas nadat de pen alle benodigde gegevens voor het afsluiten van het contract heeft opgeslagen, geeft het systeem het volledige document vrij (inclusief de handtekening). De telecomwinkel kan het document daarna controleren en archiveren, geheel volgens de regel- en wetgeving op het gebied van privacy en beveiliging. Het getekende papieren contract neemt de klant gewoon mee naar huis. De kopie van Deutsche Telekom is digitaal beschikbaar: dit zorgt voor enkele miljoenen euro's kostenbesparingen op jaarbasis.

"Met de 'Paper, Pen and Phone'-oplossing bespaart Deutsche Telekom Group ongeveer zeventig procent op zijn archiveringskosten. We hebben vijftig procent minder geprinte documenten. Tegelijkertijd verbeteren we met de oplossing onze dienstverlening", zegt Michael Forster, directeur IT Solution Management bij Telekom Shop. "In plaats van overspoeld te worden door papierwerk, hebben onze medewerkers meer tijd om de klanten van dienst te zijn. Daarnaast kunnen we klanten nog steeds het papieren contract mee naar huis geven."

Een van de eerste Telekom-winkels die de 'Paper, Pen and Phone'-oplossing gebruikt, is T-City in Friedrichshafen. T-Systems ontwikkelt de technologie van de 'Paper, Pen and Phone'-oplossing verder om deze ook geschikt te maken voor kleinere bedrijven.

De 'Paper, Pen and Phone'-oplossing is te zien op CeBIT 2009, van 3 t/m 8 maart in Hannover, Duitsland op stand A01 in hal 26.

###

Over T-Systems

T-Systems is een dochteronderneming van Deutsche Telekom, die zich specifiek richt op de zakelijke markt. Meer dan 160.000 ondernemingen en overheidsinstellingen maken gebruik van T-Systems als provider voor netwerkcentrische ICT-diensten - uiteenlopend van het beheer van datacentra of wereldwijde internetprotocoldiensten tot en met de ontwikkeling en het beheer van applicaties. Met vestigingen in meer dan twintig landen is T-Systems een erkende dienstverlener voor wereldwijde bedrijfsactiviteiten van Europese concerns. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt am Main in Duitsland en is actief in alle industrietakken. Met ongeveer 56.500 werknemers behaalde T-Systems in 2007 een omzet van twaalf miljard euro. T-Systems is in Nederland actief op de markt sinds de oprichting van de onderneming in 2001 en richt zich hoofdzakelijk op klanten in de telecommunicatie, de verwerkende industrie, financiële dienstverlening, handel, transport en logistiek.