Gemeente 's-Hertogenbosch

12-02-2009

Buren letten op Buren in de Zeeheldenbuurt

Op 11 februari heeft wethouder Rodney Weterings op feestelijke wijze het startsein gegeven voor het project Buren letten op Buren in de Zeeheldenbuurt in 's-Hertogenbosch. Het project wil bewoners stimuleren op elkaar en elkaars eigendommen te letten om zo het gevoel van veiligheid te vergroten.

Naar aanleiding van het toenemende aantal woning- en auto-inbraken in het najaar 2008 hebben verschillende partijen de handen ineen geslagen om de veiligheid in de Zeeheldenbuurt te vergroten. De politie zet extra mensen in en Zayaz heeft ramen van leegstaande woningen dicht laten schroeven en plaatste hekken met verlichting in de brandgang. Nu wordt dus ook een start gemaakt met het project Buren letten op Buren. Dit project is een samenwerking tussen de bewonerscommissie, Zayaz, Divers, Politie, gemeente 's-Hertogenbosch, Huurders Belangenvereniging Zayaz, Ad Hoc Beheer en tijdelijke bewoners. Dit project is mede mogelijk geworden door BIG geld.

Het project is erop gericht om bewoners te stimuleren op elkaar en elkaars eigendommen te letten en de contacten onderling te versterken. Het is daarvoor belangrijk dat bewoners weten wie er naast hen woont, permanent of tijdelijk. De bedoeling van het project is dat iedere bewoner aan zijn of haar buren een kaartje uitreikt met daarop zijn/haar naam en telefoonnummer.