Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Limburgs Museum
Expositie Dit Dorp verlengd

De tentoonstelling 'Dit dorp, ik weet nog hoe het was...' in het Limburgs Museum in Venlo wordt verlengd tot en met 13 april aanstaande. Er is zo veel belangstelling dat besloten is de expositie te prolongeren tot en met paasmaandag.

Dit dorp, ik weet nog hoe het was gaat over de vele veranderingen die zich in de voorbije eeuw hebben voltrokken op het platteland van Noord- en Midden-Limburg. Het dorp heeft in die pakweg honderd jaar een totale metamorfose ondergaan. En de ontwikkelingen gaan verder. Door de Reconstructiewet verandert er komende jaren nog meer.

De expositie heeft als basis de verhalen die mensen vertellen over de veranderingen in hun omgeving. De persoonlijke geschiedenissen komen tot leven in decors die karakteristiek zijn voor een dorp zoals een plein, kroeg, kerk, winkel, schuur en kas. In de tentoonstelling zijn veel foto's en films van vroeger te zien en worden bezoekers bovendien uitgenodigd hun eigen verhaal te vertellen. Maar Dit dorp is meer dan alleen maar een nostalgische reis naar het verleden. In de zogenaamde kenniskas is aandacht voor huidige en toekomstige ontwikkelingen op het platteland.

In 'Dit dorp, ik weet nog hoe het was...' zijn regelmatig dorpsvertellers aanwezig. Ze halen samen met bezoekers herinneringen op aan het vroeger, aan de vele veranderingen in het landschap en het dorpsleven van alledag. Ze vertellen hun eigen herinneringen over het boodschappen doen bij de dorpskruidenier, over het bewerken van het land met het paard, de kerk en de invloed die pastoor had op het gezinsleven of de rol van de vrouw. Allerlei onderwerpen, groot en klein, kunnen aan bod komen. De herinneringen van de dorpsverteller moeten de bezoekers stimuleren hun eigen verhalen te vertellen.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
tel 077 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl

open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
tweede paasdag 13 april 11-17 uur
gesloten op maandagen

Rechtenvrije persfoto's downloadabale van:

http://www.limburgsmuseum.nl/pers/DitDorp/

inlichtingen
Barbara Kruijsen
telefoon
077 352 21 12