De Seyshuizen opent vestiging in Utrecht

12/02/2009 08:46

Ruijs Draaisma Reclamebureau

De Seyshuizen opent in Utrecht (Haarzuilens) een uniek behandelcentrum voor jonge kinderen met eetproblemen en voor kinderen met een verstandelijke handicap die problemen hebben met zindelijk worden. De eerste behandelingen zijn inmiddels gestart.

De Seyshuizen heeft reeds een succesvol behandelcentrum in Nijmegen, op het terrein van De Winckelsteegh. Cliënten zijn afkomstig uit het hele land en de belangstelling groeit. Vandaar dat er gekozen is voor uitbreiding naar het midden van land. De komende jaren zal het aantal behandelcentra naar verwachting nog verder toenemen.

Eetproblematiek

Het behandelcentrum richt zich op jonge kinderen die problemen hebben met eten en/of drinken. In veel gevallen is er sprake van een uitgebreide en ingewikkelde medische voorgeschiedenis. Als gevolg hiervan kunnen gedragsproblemen ontstaan zoals extreme voedselvoorkeur, chronisch braken of complete weigering van eten of drinken. Bij de intensieve behandeling werken verschillende disciplines samen: een orthopedagoog, medische disciplines, maatschappelijk werk, verpleging, fysiotherapie, (pre)logopedie en diëtiek. Daarnaast kunnen een kinderneuroloog, kinderpsychiater, kindergastroenteroloog en kinderradioloog geraadpleegd worden. Ook de ouders zijn nauw bij de behandeling betrokken.

Zindelijk worden

De behandeling van Zindelijkheidsproblematiek vraagt eveneens een multidisciplinaire aanpak. Kinderen met een verstandelijk handicap worden niet vanzelfsprekend zindelijk. Onzindelijkheid kan op verschillende manieren voorkomen. Elk probleem vereist een eigen aanpak. De Seyshuizen is gespecialiseerd in het geven van trainingen van zindelijkheid. Deze behandeling is ambulant.

De Seyshuizen is een initiatief van Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, leren, werken en vrije tijd vanuit meer dan honderd vestigingen in Gelderland, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. De Seyshuizen werkt nauw samen met de vakgroep Orthopedagogiek, sectie Leren en Ontwikkeling van de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor meer informatie: Klantenbureau De Winckelsteegh, tel. (024) 352 62 72 of kijk op www.pluryn.nl/seyshuizen.

Einde bericht





http://www.pluryn.nl/seyshuizen