Ingezonden persbericht


Grupo Dibaq neemt Rodi Petfood over

FUENTEPELAYO, Spanje, February 12/PRNewswire/ -- Grupo Dibaq (Dibaq) uit Spanje, een belangrijke producent van honden- en kattenvoeding en visvoer in Zuid en Centraal Europa neemt de Rodi Petfood Groep (Rodi) uit Nederland over. Rodi produceert honden- en kattenvoeding, snacks en biscuits in Noordwest Europa. Dibaq neemt een belang van 80% in Rodi, de overige aandelen blijven in handen van de oprichter van Rodi. Door de overname ontstaat een sterke combinatie van bedrijven met productie en distributie in geheel Europa en een compleet aanbod van huisdierenvoeding in alle kwaliteiten en prijzen. Door de overname is Rodi die de afgelopen maanden naarstig op zoek was naar herfinanciering, in staat de markt in Noordwest Europa weer volledig te bedienen.

Dibaq en Rodi geloven dat de acquisitie een aantal belangrijke synergievoordelen biedt. Juan Gargallo van Dibaq: "De nieuwe combinatie is een perfect match. Beide bedrijven staan bekend om hun kwaliteitsproducten. We bieden de markt in Europa nu een one-stop-shopadres voor alle producten en marksegmenten. We kunnen in de behoefte voorzien voor droog, nat, semi moist en diepvries honden- en kattenvoer, snacks en biscuits vanuit 10 productielocaties in Duitsland, Spanje, Tsjechië, United Kingdom, Nederland en Denemarken". Ronald Rutten van Rodi: "Samen versterken wij onze positie in de markt voor kwaliteitsproducten met een hoge leverings-betrouwbaarheid. Rodi kan profiteren van de 50 jaar lange ervaring die Dibaq heeft in de petfoodmarkt, zowel op het gebied van productietechnieken als in organisatieontwikkeling."

Dibaq is een multinationale onderneming gespecialiseerd in diervoeding met het hoofdkantoor in Fuentepelayo (Segovia) in Spanje. De groep heeft een omzet van meer dan EUR 200 miljoen in dier- en visvoeding en groeit sterk. Ze bestaat inmiddels uit 26 bedrijven in meer dan 30 landen en 4 continenten. Er werken 1.100 mensen. Dibaq voert een aantal bekenden merken zoals Fitmin, Perrymix, Gatymix, Perrynat, Gatynat en Dibaq. De fabrieken zijn gevestigd in Spanje, Tsjechië en Mexico en de distributiecentra in Slowakije, Italië, Griekenland, Polen, Roemenië en Turkije.

Rodi is een van de grootste diervoedingproducenten en levert aan supermarkten, dierenspeciaalzaken en tuin- en bouwcentra. Rodi staat bekend om zijn brede en kwalitatieve assortiment honden- en kattenvoeding. Dat bestaat uit droge en semi moist voeding, biscuits en een complete lijn snacks. Rodi beschikt over een aantal topmerken zoals Sm-lke, Pointer en Rodi. Rodi heeft een omzet van EUR 80 miljoen met 285 medewerkers. Ze beschikt over productielocaties in Nederland (Opmeer en Veenwouden), Denemarken (Roskilde), Duitsland (Nettetal) en United Kingdom (Rotherham).

Source: Dibaq and Rodi Petfood Group

Voor informatie (