C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch/Amsterdam, 12 februari 2009

Ctac behaalt ISO 27001-certificering

Certificering staat garant voor hoogwaardige informatiebeveiliging

ICT-dienstverlener Ctac heeft met succes de ISO 27001-certificering behaald. Het bedrijf toont hiermee objectief aan dat het zijn informatiebeveiliging volledig op orde heeft. Ctac treedt met het behalen van deze certificering toe tot de kleine groep Nederlandse bedrijven die ISO 27001 al hebben geïmplementeerd. Dat zijn er in Nederland in totaal
45. Van deze groep zijn zes organisaties actief in de ICT-markt.

ISO 27001 is de standaard van de International Organization for Standardization voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe een organisatie haar informatiebeveiliging procesmatig moet inrichten om te voldoen aan de ISO-normen. De internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties, variërend van bedrijven tot en met overheden en non-profitorganisaties. De norm specificeert onder meer eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS).

"Deze certificering is in de eerste plaats van belang voor onze klanten. Zij kunnen er zeker van zijn dat Ctac maximale betrouwbaarheid kan bieden op het gebied van hosting en outsourcing van processen", zegt Jan Willem Wienbelt, CFO van Ctac. "Voor een groeiende groep klanten is een ISO 27001-certificering met het oog op compliancy-regels zelfs een voorwaarde om zaken te doen met een leverancier. Wij zijn dan ook erg tevreden dat we deze certificering hebben behaald. Deze stap heeft niet alleen positieve effecten op onze klanten, maar ook op de interne organisatie. Doordat we nu werken volgens duidelijke richtlijnen en procedures, is ook intern meer overzicht en helderheid. Dat ondersteunt onze hoogwaardige dienstverlening aan klanten."

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac
ICT-dienstverlener Ctac is gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2008 had Ctac 440 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).




Voor meer informatie: www.ctac.nl.


Noot voor de redactie,