Gemeente Wijdemeren


100 nieuwe bomen
in Kortenhoef en Ankeveen

Half maart gaat Wijkbeheer aan de Kwakel in Kortenhoef en aan de Herenweg en Stichts End in Ankeveen ruim honderd bomen aanplanten.

De afgelopen jaren konden er op sommige plekken minder bomen terugkomen dan er verwijderd waren. Om het aantal bomen in het openbare groen op peil te houden plant de gemeente volgende maand twee lanen aan.

De Kwakel
Tussen de Kortenhoefsedijk en het nieuwe gebouw van de scouting was het afgelopen jaren nodig verschillende bomen te verwijderen. Inmiddels is de grond gesaneerd, de weg vernieuwd en zijn er nieuwe gebouwen gekomen. Als sluitstuk komt er rond de Boomfeestdag van 18 maart weer een complete laan terug met 30 fladderiepen. Deze mooie en sterke iepen passen goed in ons landschap. Wijkbeheer plant de iepen samen met schoolkinderen en de scouting.

Herenweg en Stichts End
De groepjes berken en lijsterbessen aan de Herenweg en het Stichts End vult de gemeente aan met 73 iepen. Zo ontstaat er weer een groene laan met bomen. Afgelopen jaar zijn er al drie zuiliepen neergezet bij de bushalte. Ook rond het recreatiebankje komen vijf iepen. Bij de kruising met de Middenweg komt één markante zilverlinde te staan.

Meer informatie
Neem dan contact op met de heer M. Tijdgat, afdeling Openbare Werken. Dat kan via m.tijdgat@wijdemeren.nl of (035) 65 59 491. Uw zienswijze kunt u opsturen naar postbus 41, 1243 ZG, 's-Graveland.

Plantplannen Kwakel, Kortenhoef

Herenweg en Stichts End, Ankeveen

(12-02-2009)