Gemeente Gaasterlân-Sleat


Uitbreiding fietsenstalling Wilhelminastraat



De afgelopen periode kreeg de gemeente veel klachten over illegaal gestalde fietsen die in en om de bushalte staan langs de Wilhelminastraat. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor invaliden en reizigers die slecht ter been zijn.

De gemeente heeft in die omgeving geen eigendom waarop eventueel een extra fietsenstalling geplaatst zou kunnen worden. De bestaande fietsenstalling is eigendom van Lidl. In die nabijheid, onder de bomen heeft Lidl echter nog meer grond. Hierop heeft de gemeente overleg gehad met Lidl. De gemeente mag deze grond gebruiken en hierop een extra fietsenstalling aanleggen. Vorige week is deze extra fietsenstalling aangelegd en er is nu voldoende ruimte om alle fietsen kwijt te kunnen.

Bij de bushalte wordt een bord geplaatst waarop vermeld staat dat fietsen in de rekken geplaatst moeten worden en dat fietsen die (illegaal) in en rond de halte staan worden weggehaald. Als iedereen de fietsen plaatst waar het hoort ondervinden minder valide reizigers geen hinder en ziet de omgeving er weer verzorgd uit.